UPS: Poslodavci pozdravljaju privremeno smanjenje poreza na zarade

Poslodavci u Srbiji visoko ocenjuju najavljenu meru trogodišnjeg smanjenja poreza i doprinosa na zarade za 70%, za firme koje nisu smanjile broj zaposlenih.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

14:21

UPS: Poslodavci pozdravljaju privremeno smanjenje poreza na zarade
Foto: Depositphotos, AndreyPopov

U blic anketi koju je sprovela Unija poslodavaca Srbije (UPS) ova olakšica ocenjena je prosečnom ocenom 4,21, od maksimalnih 5.

Predlog za ukidanje poreza na dohodak građana za mlađe od 40 godina u istom istraživanju dobio je prosečnu ocenu 3,65.

U anketi koja je vođena u poslednjih nedelju dana, poslodavci su izneli i predloge za koje smatraju da bi u najvećoj meri doprineli oporavku privrede i novom zapošljavanju.

Najpre, to su dugoročnije i sveobuhvatnije mere poreskih olakšica za sve poslodavce. U takve mere spadaju smanjenje poreza i doprinosa za sve zaposlene, oslobađanje od poreza za novozaposlene, smanjenje poreza na dobit na 10% i druge.

"Poslodavci predlažu i podršku investicijama u domaću privredu, kroz investicije u infrastrukturu, snažniju podršku i subvencije za mala i srednja preduzeća, izjednačavanje domaćih i stranih investicija u podsticajima i tome slično", saopšteno je iz UPS.

"Poslodavci smatraju da je neophodno i dodatno ulaganje u ljudske resurse. U tom pravcu predlažu rad na motivaciji mladih generacija da ostanu u svojoj zemlji, traženje rešenja za nedostatak stručnih kadrova, ulaganje u nauku i inovacije, kao i saradnju sa obrazovnim institucijama u cilju usklađivanja obrazovnih profila sa potrebama tržišta."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: