Saznajemo: 10 miliona dinara za podsticaje za razvoj turizma

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam izdvojio je 10 miliona dinara za podsticaje za razvoj turizma, saznaje B92.net.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2021.

10:29

Saznajemo: 10 miliona dinara za podsticaje za razvoj turizma
Foto: Depositphotos/uroszunic

Od te sume, tri miliona dinara namenjeno je za subvencionisanje kamata za kredite koji se putem Razvojnog fonda Vojvodine uzimaju za razvoj turističkog potencijala na teritoriji pokrajine.

Prema saznanjima našeg portala, to znači da su krediti bez kamate i to na do sedam godina i sa grejs periodom do dve godine.

I drugi tzv. "rodno senzitivni kredit" (što je jedinstven slučaj) ima cilj da pruži što veću podršku ženama koje se bave turističkim biznisom.

To konkretno znači da smo namenili sedam miliona dinara za kredite u oblasti razvoja turizma uz minimalnu kamatu, sa istim periodima vraćanja i grejs periodom, ali se deo kredita daje kao grant tj. kao nepovratna sredstva i to ako je vlasnik turističkog objekta žena nepovratni deo je 12 posto od kredita, odnosno ako je vlasnik muškarac onda je grant tj. nepovratni deo osam posto, saznaje B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: