"Do kraja nedelje biće svi isplaćeni"

Podrška od po 3.000 dinara danas će biti isplaćena na račune nešto više od milion vakcinisanih penzionera.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.06.2021.

14:40

Foto: Ministarstvo finansija

Sutra će taj novac dobiti pola miliona prijavljenih građana, a do kraja nedelje biće isplaćeni svi koji su se prijavili, izjavio je Tanjugu ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je podsetio da je u ponoć završena prijava za 3.000 dinara, kao vid podrške i zahvalnosti za sve one koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine.

"Ukupno se prijavilo 1.395.000 građana, ukoliko na to dodamo i sve penzionere koji nisu imali obavezu da se prijavljuju već će automatski dobiti novac, to je ukupno 2.401.000 građana", rekao je Mali.

Kaže da je pravo na 3.000 dinara imalo 2,5 miliona građana koji su se vakcinisali do 31. maja, te je istakao da su se gotovo svi koji su se vakcinisali i prijavili za ovaj vid podrške.

Počela isplata: Ko će 25 evra od države dobiti danas, ko kasnije?

Zahvalio je svim građanima koji su se do sada vakcinisali i pružili podršku državi da se u Srbiji stekne kolektivni imunitet i otvori privreda.

Mali ističe da ovo nije kraj pomoći države, te da će do kraja meseca, u sklopu trećeg paketa pomoći, biti isplaćena treća rata za auto prevoznike.

"U julu i avgustu sledi po jedan puni minimalac za sve samostalne umetnike, ugostitelje, radnike u oblasti turizma, turističke vodiče, rent a kar agencije, odnosno za sve one koji su bili malo više pogođeni pandemijom", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: