Vojvodina ulaže u fazane - i to izdašno

Pokrajina Vojvodina će podržati programe i projekte razvoja lovstva i unapređivanje stanja divljači i njenih staništa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.06.2021.

12:50

Vojvodina ulaže u fazane - i to izdašno
Ilustracija: Profimedia

Ona će to učiniti preko javnog konkursa sa ukupno 19,6 miliona dinara bespovratnog novca.

Najveći deo novca, 14 miliona dinara, opredeljen je za sufinansiranje nabavke žive divljači i to fazana.

Pilići iz Lidla završili na pijacama - "Poražavajuće..."

Deo podrške opredeljen je za sufinansiranje izgradnje lovno-tehničkih objekata, odnosno uzgajališta u lovištima posebne namene, dok se u običnim lovištima podržava izgradnja remiza za divljač i drvenih nakrivenih čeka.

Za pokrajinsku podršku mogu da konkurišu svi korisnici lovišta sa teritorije Vojvodine.

Obnova i podizanje ribnjaka

Sem toga, pokrajina je ponudila ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama preko javnog konkursa.

Cilj konkursa je unapređivanje načina korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta kroz razvoj ribarstva. Uslov je da se novi i ribnjaci za rekonstrukciju ne prostiru na manje od hektar i više od 100 hektara, i da se nalaze na teritoriji Vojvodine.

Francuzi uvode promene u proizvodnji hrane, džamije u strahu

Bespovratna sredstva maksimalno mogu biti do 70 procenata ukupne vrednosti zemljanih radova bez PDV-a. Iznos pokrajinske podrške ne može biti veći od pola miliona dinara po hektaru za rekonstrukcije, odnosno 800.000 dinara po hektaru za podizanje novih ribnjaka.

Po jednoj prijavi maksimalno će se odobravati pet miliona dinara. Zainteresovani za pokrajinsku podršku prijave mogu da podnesu do 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: