Bruje mašine: "Deonica od velikog značaja, žila kucavica" FOTO

Nastavlja se asfaltiranje i proširenje puta od Pridvorice do Devića na planini Goliji kod Ivanjice.

Srbija

Izvor: RINA

Sreda, 16.06.2021.

11:49

Bruje mašine:
Foto: RINA

Ova deonica je od velikog značaja za više od 3.000 meštana, od kojih je čak 130 đaka.

Meštani već tri decenije sa prvim jačim kišama bivaju odsečeni od sveta, vrlo teško plasiraju svoje poljoprivredne proizvode zbog loše infrastrukture, ali tim mukama uskoro bi trebalo da dođe kraj.

Ovako se gradi put koji obezbeđuje budućnost "ne samo za naš narod, već za sve u regionu" VIDEO

"Deonica je dugačka oko devet kilometara, već je urađeno 2,5, sada se se radi drugih 2,5 i onda završavamo preostalih oko četiri kilometra. Trudićemo se da radovi budu gotovi do kraja ove ili u prvoj polovini sledeće godine", izjavio je ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, prilikom obilaska radova u Devićima.
Foto: RINA
Kako je dodao, za ovu namenu izdvaja se 120 miliona dinara.

Kraj mukama meštana na Pešteru

"Ova deonica je od velikog značaja za opštinu Ivanjica, žila kucavica ovog kraja. Cilj nam je da unapredimo celokupnu putnu infrastrukturu na ovoj teritoriji, jer su osim izgradnje nacionalnih, veoma važne lokalne deonice. Na taj način omogućuju se svi uslovi onima koji su ostali da žive i rade na selu", poručio je Momirović.

U planu je da budu revatilizovani i ostali lokalni putevi koji vode ka udaljenim ivanjičkim selima poput Kušića, Lise, Katića, a u kojima živi na stotinu meštana.
Foto: RINA
"Za razliku od mnogih drugih, ivanjička sela su puna ljudi. Meštani se bave drvoprivredom, malinarstvom i jako je važno da imaju dobre puteve, kako bi ostvarili dobar plasman svoje robe. Ulaganje u puteve je ustvari ulaganje u budućnost i zahvalan sam Vladi RS što nas nisu zaboravili", izjavio je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Odobreno: Srbija dobija još jedan rudnik i postaje drugi proizvođač bakra u Evropi

Ministru Momiroviću danas je uručena i Junska nagrada, za svu angažovanost na teritoriji opštine Ivanjica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: