Bruje mašine: "Deonica od velikog značaja, žila kucavica" FOTO

Nastavlja se asfaltiranje i proširenje puta od Pridvorice do Devića na planini Goliji kod Ivanjice.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Ova deonica je od velikog značaja za više od 3.000 meštana, od kojih je čak 130 đaka.

Meštani već tri decenije sa prvim jačim kišama bivaju odsečeni od sveta, vrlo teško plasiraju svoje poljoprivredne proizvode zbog loše infrastrukture, ali tim mukama uskoro bi trebalo da dođe kraj.

Ovako se gradi put koji obezbeđuje budućnost "ne samo za naš narod, već za sve u regionu" VIDEO

"Deonica je dugačka oko devet kilometara, već je urađeno 2,5, sada se se radi drugih 2,5 i onda završavamo preostalih oko četiri kilometra. Trudićemo se da radovi budu gotovi do kraja ove ili u prvoj polovini sledeće godine", izjavio je ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, prilikom obilaska radova u Devićima.

Foto: RINA
Foto: RINA

Kako je dodao, za ovu namenu izdvaja se 120 miliona dinara.

Kraj mukama meštana na Pešteru

"Ova deonica je od velikog značaja za opštinu Ivanjica, žila kucavica ovog kraja. Cilj nam je da unapredimo celokupnu putnu infrastrukturu na ovoj teritoriji, jer su osim izgradnje nacionalnih, veoma važne lokalne deonice. Na taj način omogućuju se svi uslovi onima koji su ostali da žive i rade na selu", poručio je Momirović.

U planu je da budu revatilizovani i ostali lokalni putevi koji vode ka udaljenim ivanjičkim selima poput Kušića, Lise, Katića, a u kojima živi na stotinu meštana.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Za razliku od mnogih drugih, ivanjička sela su puna ljudi. Meštani se bave drvoprivredom, malinarstvom i jako je važno da imaju dobre puteve, kako bi ostvarili dobar plasman svoje robe. Ulaganje u puteve je ustvari ulaganje u budućnost i zahvalan sam Vladi RS što nas nisu zaboravili", izjavio je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Odobreno: Srbija dobija još jedan rudnik i postaje drugi proizvođač bakra u Evropi

Ministru Momiroviću danas je uručena i Junska nagrada, za svu angažovanost na teritoriji opštine Ivanjica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu