Ovako se gradi put koji obezbeđuje budućnost "ne samo za naš narod, već za sve u regionu" VIDEO

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih zadataka, poručio je ministar Tomislav Momirović.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: bogdanhoda/Shutterstock
Ilustracija: bogdanhoda/Shutterstock

Kako je dodao u objavi na Tviteru, ovaj putni pravac je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

On je juče, sa direktorom Koridora Aleksandrom Antićem, obišao radove na ovom potezu, ali i one na mostu na Savi kod Šapca.

Stigla dozvola: Dobijamo još 16 vetrogeneratora najmodernije tehnologije

"Ovaj most i ovaj koridor od Rume do Šapca, pa od Šapca do Loznice, ovaj put koji spaja Srem i Mačvu, a kasnije do Bosne i Hercegovine, oni su simbol budućnosti", rekao je juče Momirović.

Prema njegovim rečima, to je garancija da ćemo mi kao narod opstati ovde, da će ova država opstati ovde, da ćemo uspeti da obezbedimo mnogi viši standard, mnogo bolje uslove, za sve građane ove zemlje, da ćemo obezbediti budućnost ne samo za naš narod, nego i za sve ljude u regionu.

Kraj mukama meštana na Pešteru

"Kada Srbija krene napred, svi idu napred", poručio je ministar istakavši da se svaki dan mora davati maksimum, te da se nijedan dan ne može praviti pauza.

Ceo projekat Ruma-Šabac-Loznica vredan je 467,5 miliona evra.

Na najatraktivnijoj pruzi u Srbiji obnovljeno čak 20 tunela

Ukupna dužina autoputa i brze saobraćajnice je 77 kilometara.

Kako sve to izgleda na terenu pogledajte u video-snimku:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu