Počela isplata: Ko će 25 evra od države dobiti danas, ko kasnije?

Vakcinisanim penzionerima u Srbiji danas će biti uplaćeno 3.000 dinara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

10:12

Počela isplata: Ko će 25 evra od države dobiti danas, ko kasnije?
Ilustracija: Depositphotos, uroszunic

Oni se za tu meru podrške ne prijavljuju, već će im novac biti uplaćen na račun na koji primaju penziju. Juče je, podsetimo, bio poslednji dan za prijavu za ovu pomoć, na šta je podsetio i ministar finansija Siniša Mali.

Uslov za prijavu, bio je da je građanin vakcinisan makar jednom dozom vakcine. Prijave je bilo moguće podneti preko portala Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs ili putem kol-centra. Za razliku od procesa prijavljivanja za 60 evra kada to nisu morali da čine, korisnici socijalne pomoći ovoga puta morali su da podnesu prijave ukoliko su želeli da dobiju 3.000 dinara.

Kako je najavljeno, nakon najstarijih, novac će dobiti i ostali građani.

"Nakon isteka roka za prijave, isplate počinju već sutradan, 16. juna, najpre za penzionere, a zatim od 17. juna i za sve druge građane", poručio je ministar finansija.

Podsetimo, kako je nedavno rekao, gostujući na TV Prva, ovaj vid pomoći oslikava nameru vlasti da nagrade one koji su se vakcinisali, da motivišu ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: