Nove marke Pošte Srbije: Šta simbolizuju? FOTO

Pošta Srbije danas je pustila u opticaj emisiju poštanskih maraka "Digitalizacija".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2021.

12:04

Nove marke Pošte Srbije: Šta simbolizuju? FOTO
Foto: Pošta Srbije

Iz ovog javnog preduzeća saopštili su da time na prigodan i simboličan način obeležavaju ostvareni napredak u razvoju digitalnih tehnologija i digitalizaciji u Srbiji i podržavaju ukupne napore Republike Srbije za ostvarivanjem višestrukih pozitivnih promena u društvenoj organizaciji i kvalitetu života građana koje ona donosi.

"Neki od fenomena digitalizacije – povezivanje sa svim tačkama na planeti i svim ljudima i narodima sveta, digitalne kreativne industrije i nove platforme, kao nove mogućnosti za interakciju i učestvovanje, razvoj zajednice i lični razvoj svakog pojedinca, simbolično su prikazanina poštanskim markama ovog izdanja", pojašnjavaju iz preduzeća.
Foto: Pošta Srbije
Digitalizacija u Srbiji sprovodi se, kažu, ubrzanim tempom, a prednosti savremenih tehnologija i alata koji proističu iz ovog fenomena, opredeljuju i Poštu Srbije da se u svom poslovanju i viziji budućeg razvoja prioritetno opredeljuje za inovativna tehničko-tehnološka i informatička rešenja, zasnovana na digitalizaciji i zelenim tehnologijama, i najsavremenije digitalne platforme i uređaje, koji će poboljšati pružanje usluga na domaćem i regionalnom tržištu i učiniti ih efikasnijim.
Foto: Pošta Srbije
"Na Dan Pošte Srbije 7. juna, otpočela je s radom i prva internet-prodavnica u Pošti, e-Filatelija, modernog dizajna i funkcionalnosti, za naručivanje i kupovinu izdanja maraka i filatelističkih proizvoda Pošte Srbije, u zemlji i inostranstvu, na lak, brz i jednostavan način", navode.
Foto: Pošta Srbije
Za samo nedelju dana zabeleženo je veliko interesovanje.
Foto: Pošta Srbije
"Prigodno izdanje poštanskih maraka 'Digitalizacija' sadrži dve poštanske marke nominala 30 i 80 dinara, u šalterskim tabacima od deset maraka, koverat prvog dana i prigodan žig. Umetnička realizacija izdanja delo je mr Bobana Savića, kreatora maraka i vrednosnica Pošte Srbije, dok je stručnu saradnju obezbedila Univerzitetska biblioteka 'Svetozar Marković'", poručili su iz Pošte Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: