Probijen tunel na deonici auto-puta Miloš Veliki; "Srbija više neće biti ista zemlja" FOTO

Izgradnjom deonice auto-puta od Preljine do Požege rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put koji prolazi kroz Ovčar Banju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.06.2021.

13:35

Probijen tunel na deonici auto-puta Miloš Veliki;
Foto: RINA

Na taj način smanjiće se saobraćajne gužve, ali i broj saobraćajnih udesa koji je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri poprilično veliki. Radnike na izgradnji deonice danas je obišao ministar Tomislav Momirović.

"Probili smo jedan od tunela u mestu Trbušani, radi se u dve smene po deset sati dnevno i nema stajanja. Ne pravimo nikakve kompromise i ne kalkulišemo kad je u pitanju dinamika radova. Građani su previše čekali, o ovom auto-putu priča se punih pedeset godina, a tek poslednjih se zaista na tome i radi", rekao je Tomislav Momirović.

Deonica auto-puta od Preljine do Požege dugačka je 31 kilometar i jedna je od najtežih koja se trenutno gradi u Srbiji, jer se na njoj nalazi veliki broj nadvožnjaka, mostova i tunela.
Foto: RINA
"Počinju letnji odmori, već se stvaraju saobraćajne gužve na naplatnoj rampi u Preljini kao i na obilaznici oko Čačka. To će za sve nas uskoro biti prošlost. Izvođenje radova na trasi teče predviđenom dinamikom. Nemamo nijedan parkirani bager, niti građevinski kamion. Svi su na terenima, i to širom Srbije. Završetak ove deonice rasteretiće dodatno Ibarsku magistralu, koja je odavno trebalo da bude lokalni put. Smanjiće se broj saobraćajnih nezgoda, koja sada ne iznenađuju jer je frekfencija saobraćaja i broj vozila na našim putevima ogroman", dodao je Momirović.

On je dodao da će auto-putevi uskoro biti osnovna komunikaciona veza između svih delova države.

"Kada se završi deonica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi započeti projekti završe, Srbija više neće biti ista zemlja", zaključio je Momirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: