Vozom do Šangaja: "Napokon se investira u železnice Srbije"

Radovi na gradnji nadvožnjaka u batajničkom naselju Šangaj preko buduće brze pruge Beograd-Novi Sad odmah moraju da budu ubrzani zbog kašnjenja koga je bilo.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2021.

11:42

Vozom do Šangaja:
Ilustracija: Depositphotos, ToskanaInc

To je danas prilikom obilaska gradilišta izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

"Posle skoro šezdeset godina, napokon se investira u železnice Srbije, i to u najbržu prugu u istočnoj Evropi, zato ne možemo da dopustimo bilo kakva kašnjenja radova", istakao je Momirović.

200 na sat: "U Švajcarskoj obuka srpskih mašinovođa za brze vozove"

On je gradilište u Batajnici obišao s predsednikom opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem i apelovao na izvođače da maksimalno poštuju zadate rokove i ubrzaju radove bez izgovora.

"Pruga mora da donese korist svim građanima koji žive na relaciji od Beograda do Novog Sada, a sutra i od Novog Sada do Subotice. Definitivno imamo kašnjenja u radovima na nadvožnjaku u Batajnici, u naselju Šangaj, i oni momentalno moraju biti ubrzani od danas", istakao je Momirović.

Oštro radnicima: "Otkazao sam tri sastanka zbog vas; Niste državni vrh, tu ste da radite" VIDEO

On je dodao da neće dozvoliti da bilo šta koči projekat brze pruge koji će po završetku doneti samo dobrobit građanima i privredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: