Nordeus grabi i ka Americi i ka Kini: Firma koja ih je kupila impresionirana Srbijom

Industrija interaktivne zabave u Srbiji se ubrzano razvija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Izvršni potpredsednik i šef odseka za strategije i nezavisno izdavaštvo kompanije Tejk tu (Take-Two), koja je preuzela Nordeus za 378 miliona dolara, Mihael Voroš kaže da će sa srpskim Nordeusom dodatno ojačati poziciju kompanije na globalnom tržištu u segmentu mobilnih igara.

"Top Eleven je privukao veliku globalnu publiku, sa posebno aktivnim igračima širom Evrope, Jugoistočne Azije i Latinske Amerike. Naš cilj je da dodatno uvećamo publiku na ovim tržištima, koja okupljaju strastvene ljubitelje fudbala, ali kao što vaše pitanje sugeriše, želimo i da učinimo Top Eleven prisutnijim u SAD i Kini", rekao je Voroš za Blic.

Srpski Nordeus prodat za neverovatnu sumu: "Ja sam bio jako nepoverljiv" VIDEO

Kaže da entuzijazam za fudbal raste širom SAD i da Tejk tu može da pomogne Nordeusu u marketingu ka američkim igračima.

Što se tiče Kine, gde je fudbal već izuzetno popularan, tamo imamo uspostavljena čvrsta partnerstva u izdavaštvu, koja nam mogu pomoći da Top Eleven dovedemo na to tržište, dodao je Voroš.

"Mi smo već godinama upoznati sa kompanijom Nordeus i njihovom najpopularnijom igrom - Top Eleven, a mogućnost investiranja u kompaniju smo počeli da razmatramo pre nekoliko meseci, u direktnim razgovorima sa generalnim direktorom i suosnivačem kompanije", rekao je Voroš odgovarajući na pitanje čime je sve kompanija "Nordeus" privukla pažnju jedne od najkreativnijih i najinovativnijih kompanija u industriji zabave "Take-Two Interactive".

Ko je kupac srpskog gejmerskog ponosa

Kaže da se njihova investicija u Nordeus u potpunosti dopunjuje sa kompanijama "Social Point" i "Playdots", koje su već deo njihove porodice, kao i da tako proširuju portfolio sportskih igara, po prvi put, sa fudbalskom igrom.

"Nordeus će nastaviti da posluje iz Beograda, na način na koji je to radio i do sada. Ne planiramo da to menjamo, smatramo da je veoma bitno da svaki studio ima slobodu samostalnog funkcionisanja. Nordeus se ističe radom na razvoju igara, kao i u svom radu sa zajednicom. Naša želja je da tako i nastave i u tome će imati našu podršku, kao i u slučaju Nordeus fondacije koja je skoro i zvanično predstavljena", naveo je Voroš.

Od garaže do giganta: Kako je srpska firma uspela da ostvari takav uspeh? VIDEO

Ističe da se industrija interaktivne zabave u Srbiji se ubrzano razvija. "Puno smo razgovarali sa timom iz Nordeusa, pa smo i samostalno istražili gejming zajednicu u Srbiji i bili smo zaista impresionirani. Prošle godine, prema izveštaju SGA, srpska industrija video igara ostvarila je 120 miliona evra prihoda i objavila 41 novu igru".

Vrlo je uzbudljiv trenutak da se postane deo gejming industrije u Srbiji i podrži njen dalji razvoj, naglasio je Voroš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu