Od sutra kafići rade do ponoći

Završena je još jedna sednica Kriznog štaba.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2021.

14:52

Od sutra kafići rade do ponoći
Ilustracija: Depositphotos, dutourdumonde

Nove mere podrazumevaju da će ugostiteljskim objektima rad biti produžen do ponoći, a na kioscima ćemo moći da kupujemo kao nekada, od 00 do 24 sata. Produžen je i rad bioskopa, pa će poslednja projekcija biti od 23 sata.

"Ugostiteljski objekti mogu da rade svakog dana do ponoći i u otvorenom i u zatvorenom prostoru. Takođe, poslednja bioskopska projekcija može početi u 23 časa i do tada mogu raditi i blagajne. Trafike i kiosci mogu raditi od 00 do 24, kongresi - poslovni i naučni - u zatvorenom prostoru mogu da prime maksimalno 200 osoba, znamo da je bilo do 100 osoba. Ove mere počinju da važe od sutra", kazala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević posle sastanka Kriznog štaba.

Napomenula je i da je jedna od bitnijih odluka ona koja se odnosi na naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane.

"Da podsetim, ko se prijavi na portal eUprave do danas u ponoć i vakciniše se u narednih sedam dana takođe ostvaruje pravo na 3.000 dinara", dodala je ministarka i članica Kriznog štaba.

Na pitanje da li dozvola organizovanja kongresa koji podrazumeva do 200 okupljenih znači da će biti dozvoljena i ostala okupljanja tog obima, poput svadbi ili proslava mature, Kisić Tepavčevićeva je rekla da te stvari nisu za poređenje.

"Nije nam za poređenje kongres kada svi sede i slušaju predavanje i - svadba, to je drugačija vrsta okupljanja, ali sigurno da ćemo to razmatrati u narednom periodu, jer je sve povoljnija epidemiološka situacija i moram da kažem i da je sve veći broj zahteva za takvom vrstom okupljanja", istakla je ona.

Vesić: Čekamo 21. jun

Podsetimo, prethodno je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio da će na današnjoj sednici Kriznog štaba tražiti da se u Beogradu, kao i u drugim gradovima u kojima je vakcinisano više od 50 odsto punoletnog stanovništva, radno vreme ugostiteljskih objekata produži do jedan sat posle ponoći.

On je dodao da će Beograd sačekati 21. jun, kada je najavljeno da će biti dozvoljena organizacija koncerata, svadbi, kongresa i sportskih događaja jer se, kako je rekao, nada da će čitava Srbija preći prag od 50 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: