Ruske stjuardese u srpskim cipelama, šta je sledeće u planu? FOTO

Očekuje se da sledeće godine izvoz na rusko tržište bude dupliran.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.05.2021.

10:39

Ruske stjuardese u srpskim cipelama, šta je sledeće u planu? FOTO
Foto: PKS

Predstavnici srpskog tekstilnog sektora - proizvođači radnih uniformi, zaštitne odeće i obuće za specijalne namene dogovorili su saradnju sa ruskom grupom "Etalon Centar" i nove izvozne poslove na tržište Rusije vredne preko milion evra.

Nakon bilateralnih razgovora u Beogradu sa predstavnicima "Etalon Centra" koje je organizovala Privredna komora Srbije (PKS), naše tri kompanije "KS sistem", "Leon" i "Tigar obuća" potpisale su ugovore koji će do kraja godine biti realizovani, navodi se u saopštenju PKS.

Investitori merkaju našu fabriku

"Očekujemo da sledeće godine izvoz ove tri kompanije na rusko tržište bude dupliran, u iznosu preko dva miliona evra. U toku su pregovori i nadamo se potpisivanju novih ugovora sa još tri srpske kompanije, dve u oblasti tekstila, i jednog proizvođača dečije obuće", rekao je Dejan Delić, direktor Predstavništva PKS u Moski.
Foto: PKS
Grupa kompanija "Etalon Centar", ruski proizvođač i distributer radne i zaštitne odeće, obuće za specijalne namene, kao i lične zaštitne opreme zainteresovana je za saradnju sa kompanijama iz Srbije i uvoz imajući u vidu kvalitet srpskih proizvoda, konkurentne cene i preferencijale na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, dodaje Delić.

Šuška se o ekskluzivnoj lokaciji: Svetski poznat brend otvara butik kod nas?

"Etalon Centar" mesečno isporuči oko 100.000 pari obuće na tržišta Rusije i Zajednice Nezavisnih Država.
Foto: PKS
Sva proizvedena oprema je u skladu sa evropskim standardima kvaliteta i poseduje brojne sertifikate koji to potvrđuju. Asortiman kompanije broji nekoliko hiljada proizvoda, a sarađuju sa velikim brojem kompanija iz različitih industrija i velikim trgovinskim lancima.

Švedska vojska dobija opremu iz Srbije

Zapošljavaju modne dizajnere, inženjere, koji zajedno sa istraživačkim centrima, lansiraju u proizvodnju različite vrste najsavremenijih modela obuće i radne odeće.
Foto: PKS
"Realno je očekivati da se srpska specijalna zaštitna radna obuća i odeća za varioce, energetičare, naftaše uskoro koristi u najznačajnijim ruskim industrijskim kompleksima", ističe Delić i podseća da stjuardese ruskog Aeroflota već nose srpsku obuću.

Britanska vojska nosi obuću koja se pravi u Šimanovcima FOTO

Ruski partneri iz tekstilnog sektora takođe su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima i uvoz dečije odeće i obuće iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: