Turci "merkaju" Užice

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol, boravio je u prvoj zvaničnoj poseti Užicu.

Srbija

Izvor: RINA

Petak, 21.05.2021.

10:42

Turci
Foto: RINA

Zahvaljujući odličnoj saradnji dve zemlje uskoro se očekuju i konkretni rezultati.

"Razgovarali smo na niz tema, pre svega na koji način da turski investitori dođu u grad, što nam otvara mogućnost da zaposlimo određen broj ljudi. Naše prednosti u tome su dolazak auto–puta nadomak Užica i nastavak deonice auto-puta Požega-Kotroman. Pričali smo i o turističkim potencijalima u našem gradu, prvenstveno planine Tare i nadamo se da ćemo i tu privući investitore iz Republike Turske”, rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Turski konzul Bašar Bašol ističe da je ovo prva, ali sigurno ne i poslednja poseta Užicu.

“Imali smo jedan veoma pozitivan sastanak sa gradonačelnicom i njenim saradnicima, odnosi dveju država su na istorijskom nivou, želimo da odnose koji su prisutni između naša dva predsednika prenesemo i na naš nivo. Nadamo se da ćemo imati puno zajedničkih projekata koje ćemo uraditi u Užicu. Pričali smo o projektu koji je prošle godine započet, a odnosi se na recikliranje otpada i otpadnih voda i koliko je bitno da počnemo sa realizacijom tog projekta. Turske firme rade auto-put Beograd - Sarajevo, a pored toga uvideli smo da ova regija ima puno potencijala na polju turizma, elektronike i na svim ostalim poljima gde ćemo pokušati da uradimo neke projekte”, poručio je.

Konzul je istakao i da su veoma zainteresovani da realizuju projekat Kasapčića mosta za koji je inicijativa pokrenuta pre dve godine.

Zvanično otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, planira se početkom juna meseca, a gradonačelnici je upućen poziv da zajedno sa saradnicima prisustvuje ceremoniji otvaranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: