Zamena stolarije na seoskom području prioritet: Užice konkurisalo za dodatna sredstva

Pored sredstava koja su za mere energetske efikasnosti opredeljena budžetom Užica očekuju se i dodatna sredstva na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.05.2021.

11:52

Zamena stolarije na seoskom području prioritet: Užice konkurisalo za dodatna sredstva
Foto: RINA

Kako objašnjava Nada Jovičić član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam, ukoliko Grad prođe na ovom konkursu ministarstva možemo očekivati veći obuhvat korisnika subvencija.

"Grad Užice ima nameru da radi na unapređenju energetske efikasnosti na stambenim objektima kako u četvrtoj zoni koja podrazumeva i sela na teritoriji našeg grada, tako i na stanovima u zgradama za kolektivno stanovanje. Grad je danas poslao projekat o subvencionisanju mera energetske efikasnosti u Ministarstvo rudarstva i energetike, čiji je javni poziv za jednice lokalne samouprave raspisan do petka 21. maja. Jedinice lokalne samouprave će o ishodu konkursa biti obaveštene narednog meseca preko zvanične stranice Ministarstva rudarstva i energetike, kada ćemo znati da li smo i koliko sredstava dobili za ove namene i koje mere energetske efikasnosti i na koji način možemo realizovati na teritoriji grada.”

Inače do 22. maja otvoren je gradski konkurs za mere energetske efikasnosti u prve tri zone, odnosno u zonama pojačanog zagađenja vazduha. Subvencionisaće se spoljna izolacija, stolarija, kotlovi na pelet i gas u individualnim stambenim objektima, kao i kotlovi u stambenim zgradama koje nemaju tehničke mogućnosti za priključenje na gradski toplovod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: