Lidl započeo gradnju logističkog centra u Lapovu

Lidl Srbija je započela izgradnju logističkog centra u Lapovu, koji bi trebalo da se završi u narednih godinu dana, saopštila je ova kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2021.

14:11

Lidl započeo gradnju logističkog centra u Lapovu
Foto: Shutterstock/LCV

Centar će se prostirati na 57.000 kvadrata i imaće kapacitet za skladištenje više od 35.000 paletnih mesta i 130 utovarnih i istovarnih rampi.

"Investicija je vredna 70 miliona evra a osim što je važna za poslovanje naše kompanije, bitna je i za našu privredu, jer će na izgradnji biti angažovane isključivo domaće građevinske firme i zaposlićemo oko 250 novih kolega", izjavio je direktor centralnih usluga kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja.

Dodao je da Lidl, kao društveno odgovorna kompanija, pored ekonomskih uvek sagledava i ekološke aspekte, o čemu je posebno vođeno računa.

U tom smislu je istakao da će na krovu budućeg logističkog centra biti postavljeni solarni paneli, iz kojih će se objekat delimično snabdevati energijom.

"Izgradnja Logističkog centra u Lapovu, kao i onog u Novoj Pazovi pre tri godine, dokaz je visoke perspektive koju ima tržište maloprodaje u regionu. To je dokaz ispravne politike koju Vlada Srbije sprovodi prema investitorima, ali i ozbiljne namere koju ima Lidl Srbija kada je reč o razvoju domaćeg tržišta", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Uroš Kandić.

Predsednik opštine Lapovo Boban Miličić izrazio je zahvalnost Lidlu koji je, prema njegovim rečima, prepoznao povoljan geostrateški položaj ove opštine.

"Lokacija opštine uz samu saobraćajnicu E-75, omogućiće brzo i efikasno snabdevanje svih budućih Lidl prodavnica u Srbiji, a kompanija je iz svojih sredstava finansirala izgradnju oko 1.700 m pristupnih saobraćajnica sa najmodernijom infrastrukturom", rekao je on.

Naveo je da je za opštinu od nemerljivog značaja otvaranje oko 250 novih radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: