Ljubovija dobija tunel kroz prevoj Proslop, vrednost investicije 55 miliona evra

Saobraćajni institut CIP uradio je predlog rešenja o mogućnosti poboljšanja dela državnog puta od Ljubovije do Pecke sa izgradnjom tunela kroz prevoj Proslop.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2021.

10:23

Ljubovija dobija tunel kroz prevoj Proslop, vrednost investicije 55 miliona evra
Ilustracija: RINA

U planu je da dužina tunela iznosi oko 2,2 kilometra, a paralelno sa njegovom glavnom cevi biće postavljen i tunel za evakuaciju na osovinskom odstojanju od 15 metara.

Konstruktivni karakter predviđenih tunelskih konstrukcija je takav da se podrazumeva primena nove austrijske tunelske metode – NATM.

"Celokupna dužina planirane saobraćajnice, zajedno sa novim deonicama otvorene trase, tunela i rehabilitovanog odsečka iznosi oko 8,6 kilometara, a procena investicione vrednosti predloženog rešenja iznosi oko 55 miliona evra“, navodi se u informativnoj službi opštine Ljubovija.

Novom trasom puta bi se poboljšala protočnost postojećeg saobraćaja i privukao bi se i novi, a izgradnjom tunela kroz Proslop skratilo bi se vreme putovanja, povećala protočnost i bezbednost saobraćaj i u velikoj meri smanjili troškovi održavanja puta, naročito u zimskim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: