Na prodaju rashodovani vozovi - 19,5 dinara po kilogramu

Infrastruktura železnice Srbije oglasila je Javni poziv za prodaju rashodovanih osnovnih sredstava – železničkih vozila putem prikupljanja zatvorenih ponuda.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

14:56

Na prodaju rashodovani vozovi - 19,5 dinara po kilogramu
Foto: Pe3k/Shutterstock

Javno je oglašena prodaja ukupno 71 rashodovanog železničkog vozila, koji su locirani u velikom broju mesta širom Srbije - od Beograda, Niša i Požarevca, preko Kraljeva, Mataruške Banje, Lapova i Zaječara, pa sve do Zrenjanina, Valjeva i Sevojna, rečeno je Tanjugu u Infrastrukturi železnice Srbije.

Reč je o starim, rashodovanim putničkim i specijalnim teretnim vagonima, zatim o službenim vagonima, vagonima za železničke namene, radnim vagonima, kao i o vagon-radionicama i magacinima.

Procenjena težina ovih rashodovanih železničkih vozila je 1.800 tona, što po procenjenih 19,5 dinara po kilogramu čini ukupnu početnu cenu od 35,1 miliona dinara.

Prodajom rashodovanih železničkih vozila Infrastruktura železnice Srbije, osim što će ostvariti prihod, sa svojih pruga ukloniće i vagone koji neupotrebljivi stoje na kolosecima.

Oglas za prodaju teretnih kola i kola za posebne železničke namene objavljen je na osnovu Odluke odbora direktora ove železničke kompanije.

Rok za dostavljanje zatvorenih ponuda je 3. jun 2021. godine do 11 sati, a javno otvaranje ponuda je pola sata kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: