Ziđin: "Novo Cerovo će biti prvi zeleni rudnik u Srbiji" FOTO

Kompanija Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) je do sada u upravljanje životnom sredinom i ekološku obnovu uložila 77,68 miliona dolara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 14.05.2021.

16:44

Ziđin:
Foto: I. Mitroviæ/SZC

To je rečeno danas prilikom sadnje četinara u akciji ozelenjavanja u rudniku Novo Cerovo.

Četinare su, kako je saopšteno iz te kompanije, zajedno sadili menadžment i čelnici Gradske uprave Bora, a prema rečima zamenika generalnog direktora SZC za bezbednu proizvodnju Qiu Weijuna, za nešto manje od dve i po godine zasađeno je više od 61.300 sadnica.

Takođe je ozelenjeno 349.000 kvadratnih metara i propisno zbrinuta 21.024 tona običnog i 678,3 tone opasnog otpada.
Foto: I. Mitroviæ/SZC
"Ova akcija je prvi od mnogobrojnih koraka koje ćemo učiniti u stvaranju prvog zelenog rudnika u Srbiji, a Novo Cerovo će to postati u bliskoj budućnosti. Uložićemo još više u oblast zaštite životne sredine i izraditi srednjoročni i dugoročni plan proizvodnje", rekao je generalni direktor SZC Jian Ximing.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je izjavio da je Srbija Ziđin Koper pokazala veliku društvenu odgovornost prema okruženju i da se raduje što im je ekologija jedna od bitnih faza u razvoju.
Foto: I. Mitroviæ/SZC
"Siguran sam da ćemo svi u Boru na primeru vaših aktivnosti naučiti da rudarstvo može da bude zeleno i uz poštovanje svih evropskih i svetskih standarda", rekao je Milikić.

Dodao je da je Ziđin u prethodne dve i po godine investirao više od 700 miliona dolara u razvoj rudarstva i zaposlio više od 1.200 novih radnika

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: