Ziđin: "Novo Cerovo će biti prvi zeleni rudnik u Srbiji" FOTO

Kompanija Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) je do sada u upravljanje životnom sredinom i ekološku obnovu uložila 77,68 miliona dolara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: I. Mitrović/SZC
Foto: I. Mitrović/SZC

To je rečeno danas prilikom sadnje četinara u akciji ozelenjavanja u rudniku Novo Cerovo.

Četinare su, kako je saopšteno iz te kompanije, zajedno sadili menadžment i čelnici Gradske uprave Bora, a prema rečima zamenika generalnog direktora SZC za bezbednu proizvodnju Qiu Weijuna, za nešto manje od dve i po godine zasađeno je više od 61.300 sadnica.

Takođe je ozelenjeno 349.000 kvadratnih metara i propisno zbrinuta 21.024 tona običnog i 678,3 tone opasnog otpada.

Foto: I. Mitrović/SZC
Foto: I. Mitrović/SZC

"Ova akcija je prvi od mnogobrojnih koraka koje ćemo učiniti u stvaranju prvog zelenog rudnika u Srbiji, a Novo Cerovo će to postati u bliskoj budućnosti. Uložićemo još više u oblast zaštite životne sredine i izraditi srednjoročni i dugoročni plan proizvodnje", rekao je generalni direktor SZC Jian Ximing.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je izjavio da je Srbija Ziđin Koper pokazala veliku društvenu odgovornost prema okruženju i da se raduje što im je ekologija jedna od bitnih faza u razvoju.

Foto: I. Mitrović/SZC
Foto: I. Mitrović/SZC

"Siguran sam da ćemo svi u Boru na primeru vaših aktivnosti naučiti da rudarstvo može da bude zeleno i uz poštovanje svih evropskih i svetskih standarda", rekao je Milikić.

Dodao je da je Ziđin u prethodne dve i po godine investirao više od 700 miliona dolara u razvoj rudarstva i zaposlio više od 1.200 novih radnika

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu