Vučić: Za nas je to od presudnog značaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija sa Slovenijom u poslednjih deset godina više nego udvostručila trgovinsku razmenu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

10:55

Vučić: Za nas je to od presudnog značaja
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

Kako je dodao, ona danas iznosi milijardu i 166 miliona evra i stvari idu u dobrom smeru.

Predsednik je poručio da čak u prva tri meseca, uprkos koroni, imamo i dalje blagi rast naše ukupne trgovinske razmene.

"Zadovoljan sam zbog toga i verujem da možemo da pronađemo još mnogo toga zajedničkog što bi bilo dobro i za ljude u Sloveniji i za ljude u Srbiji", ocenio je.

Prema njegovim rečima, naša zemlja ima "ne samo dobar, već u evropskim okvirima odličan ekonomski napredak".

"Imamo visoku stopu privrednog rasta, među najvišima u Evropi i za nas je od presudnog značaja da se posvetimo daljim, kako ekonomskim reformama, tako i reformama u oblasti vladavine prava i verujem da možemo kroz intenzifikaciju odnosa i sa našim partnerima iz regiona i drugim evropskim prijateljima da postignemo još bolje rezultate", poručio je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: