Skupština usvojila izmene Zakona o zapošljavanju

Beograd -- Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, kuzmire
Foto: Depositphotos, kuzmire

Cilj izmena, kako je u raspravi rekla ministarka Darija Kisić Tepavčević, jeste dalje unapređenje politike zapošljavanja.

Ministarka je navela da se izmenama zakona precizira da su Strategija zapošljavanja i prateći Akcioni plan osnovni dokumenti javnih politika u oblasti zapošljavanja.

Nova Strategija zapošljavanja je usvojena za period od 2021.do 2026.godine i Akcioni plan za period od 2021. do 2023. godine, a ministarka kaže da su radi unapređenja položaja nezaposlenih lica na tržištu rada u Strategiji predviđene mere aktivne politike zapošljavanja za unapređenje položaja žena, mladih, osoba sa invaliditetom, korisnika novčane socijalne pomoći, Roma i Romkinja i drugih ranjivih kategorija nezaposlenih.

Planirano je da mere aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini obuhvate više od 18.000 osoba, naredne godine više od 20.000, a 2023. godine više od 21.000 osoba.

Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse 2. aprila 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu