Renovirani hotel u Priboju biće otvoren kada i nemačka fabrika FOTO

Jedan od najlepših hotela u jugozapadnoj Srbiji, hotel "Priboj", s vremenom je, umesto da raste, propadao i potpuno dotrajao i ruiniran dočekao novi vek.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2021.

09:27

Renovirani hotel u Priboju biće otvoren kada i nemačka fabrika FOTO
Foto: Privatna arhiva

Hotel, kasnije poznat pod imenom "Bić", prodavao se osam godina i šest puta bio na zvaničnoj prodaji.

Na nagovor predstavnika lokalne samouprave, objekat je 2019. godine kupio Goran Despić, vlasnik kompanije "Terme 36.6", tako da je hotel prodat iz sedmog pokušaja.

"Iako sam 30 godina radio u Rusiji gde je moja kompanija izgradila preko 1.000 objekata, uvek sam imao želju da se vratim i učinim nešto za mesto u kome sam rođen i doprinesem razvoju celog ovog kraja", kaže Despić.

"Pre ovih investicija izgradio sam Crkvu Sv. Ilije u Pribojskoj Banji koju su Turci spalili do temelja pre 300 godina a koja se nalazi uz Manastir Sv. Nikole koji su izgradili Nemanjići. Na osnovu toga, od pokojnog Patrijarha Irineja dobio sam orden Svetog Save drugog stepena. Nakon toga, predstavnici lokalne samouprave su bili veoma uporni da uđem u ove investicije. Vodio sam se srcem i bio presrećan dok sam gledao kako se Priboj iz dan u dan menja i biva sve lepši", ističe on.
Foto: Privatna arhiva
Prema njegovim rečima, planirana investicija je vredna preko 10 miliona evra. Trenutna investicija obuhvata obnovu i rekonstrukciju hotela sa 4 zvezdice u centru starog Priboja, koji se prostire na 5.000 kvadratnih metara, luksuzni spa i velnes centar u Pribojskoj banji i kompleks predsedničkih vila sa bazenima koje se okružene sportskim terenima za mini-fudbal i košarku, teniskim terenom i zoološkim vrtom.
Foto: Privatna arhiva
"Zakoračio sam u svet hotelijerstva sa željom da razvojem turizma oživim ovaj kraj i doprinesem privrednom, urbanističkom i svakom drugom razvoju ovog kraja i netaknute prirode u kome će ovaj hotel postati ne samo biser grada već i veliki zamajac privrednog razvoja Priboja i Pribojske Banje.“

On je pismom pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da svečano otvori hotel. Da podsetimo, kako je ranije najavljeno, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetiće Priboj 21. maja povodom otvaranja nemačke fabrike koja se nalazi se na kilometar od hotela.
Foto: Privatna arhiva
Inače, objekat je preuređenjem doveden do kategorije hotela sa četiri zvezdice, ima 150 ležajeva i šest apartmana modernog i luksuznog dizajna sa savremenom opremom, salu kapaciteta do 350 mesta pogodnu za organizovanje različitih proslava i konferencija, a la carte restoran sa bogatom ponudom domaće i internacionalne kuhinje a u planu je izgradnja savremenog medicinskog bloka u sastavu hotela. Naziv hotela "Terme 36,6" predstavlja temperaturu lekovite vode Pribojske banje a istovremeno je to i idealna temperatura tela.
Foto: Privatna arhiva
"Sa lokalnom samoupravom dogovorio sam da ću ja finansirati fasade i zamenu stolarije na okolnim zgradama tamo gde Opština i stanari nisu u mogućnosti da to finansiraju, što sam i ispunio kako bi se okolne zgrade ukopile u nov moderan ambijent hotela. Finansirao sam i oslikavanje murala na podvožnjaku i još nekoliko murala koji su oplemenili spoljni izgled fasada i dali poseban duh atraktivnosti gradu", kaže Despić.

Kako ističe, kroz sve te investicije, nije iskoristio (preko pola miliona evra) subvencije države i ne planira tu da se zaustavi - već nastavlja u pravcu daljeg razvoja hotelijerstva u ovom kraju i novog projekta izgradnje luksuznog butik-hotela sa pet zvezdica u Pribojskoj banji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: