Panika na društvenim mrežama: Prodaje se meso svinja zaraženih afričkom kugom?

Svinjsko meso koje se prodaje u trgovinama u Srbiji je zdravstveno ispravno i bezbedno za upotrebu, saopštavaju u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprovrede.

Srbija

Izvor: RTS

Ponedeljak, 10.05.2021.

13:00

Panika na društvenim mrežama: Prodaje se meso svinja zaraženih afričkom kugom?
Ilustracija: Depositphotos, SimpleFoto

Proteklih dana na društvenim mrežama pojavile su se informacije da neki trgovinski lanci na istoku Srbije prodaju meso svinja zaraženih afričkom kugom.

Nema bojazni da bi se meso životinja sa zaraženog područja u okolini Zaječara moglo naći u prodaji, navode u Upravi za veterinu.

"Svaka glasina koja se plasira i uznemirava naše potrošače treba da bude sankcionisana, što znači povlači i krivičnu odgovornost", kaže za RTS Emina Milakara, v. d. direktora Uprave za veterinu Ministastarstva poljoprivrede.

Poručila je potrošačima da je meso bezbedno i zdravstveno ispravno.

"Mi imamo niz procedura koje sporovodimo da bi naši potrošači bili sigurni pri samoj kupovini. Meso sa područja na kom je bila zaraza, životinje su eutanazirane, tako da nema šansa da se bilo koji komad mesa mogao naći u prodaji", kaže Milakara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: