Autoput dovodi nove investitore u opštinu na jugozapadu Srbije FOTO

Izgradnja saobraćajnica kroz Srbiju prozor je u svet malim opštinama koje su dugo bile zaboravljene od strane krupnih investitora.

Srbija

Izvor: RINA

Subota, 08.05.2021.

15:19

Autoput dovodi nove investitore u opštinu na jugozapadu Srbije FOTO
Foto: RINA

Jedan od njihovih osnovnih uslova jeste autoput, a on će sada biti ispunjen puštanjem u saobraćaj deonice od Preljine do Požege, koje je planirano za početak sledeće godine i nastavak izgradnje ka Kotromanu i Boljarima

Veliki benefiti poslednjih godina primetni su u opštini Priboj, koja je do pre pet godina bila devastirana.

"Prostor na kom se danas nalazi Slobodna zona bio je prazan i beskorisan. Danas tu posluju domaći i strani investitori i to mesto je istinski oslonac za privredu ove sredine. Novu perspektivu otvara autoput, kojim se očekuje dolazak novih investitora u Priboj, Prijepolje, Novu Varoš, Ivanjicu, Arilje i druge opštine ovog dela Srbije", istakao je Krsto Janjušević, narodni poslanik iz Priboja.

Nakon 40 godina u opštini Priboj biće izgrađena i potpuno nova fabrika u kojoj će se proizvoditi delovi za automobile, a u poginima će biti zaposleno oko 400 radnika.

"Uz pomoć Vlade Republike Srbije uspeli smo da život za naše građane učinimo mnogo boljim u odnosu na neki prethodni period. Zadatak lokalnih samouprava koje se nalaze na trasi puta su da se što bolje pripreme i dočekaju spremno nove investitore", zaključio je Janjušević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: