"Ovog jutra smo prešli broj od tri miliona"

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da se više od 3 miliona ljudi prijavilo za pomoć od "30+30" evra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Kako do 60 evra novčane pomoći? Do prijave u par klikova FOTO

Od sutra prijave za 30+30 evra: Šta sve treba da znate?

Počelo je: Da li ste se već prijavili za pomoć od 60 evra?

"Ovog jutra smo prešli broj od tri miliona prijavljenih za novčanu pomoć u iznosu od 30+30 evra", rekao je Mali i dodao da se do 10 časova prijavilo 3.002.159 građana.

Mali je pozvao građane da se prijave za pomoć putem portala Uprave za trezor na adresi idp.trezor.gov.rs i dodao da će od sutra prijava biti moguća i telefonski - putem kontakt-centra.

Prijava za pomoć od 30 plus 30 evra počela je, 28. aprila, a trajaće do 15. maja. Isplaćivaće se u dve rate - prva u maju 2021. a druga u novembru.

Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći, kao i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju za pomoć. Njima će pomoć biti isplaćena bez podnošenja prijave.

Ostali punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbijii mogu da se preko sajta Uprave za trezor prijave za ovu pomoć. Prijava će od sutra, 5. maja, biti moguća i telefonski - putem kontakt-centra.

Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja, a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju svi punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu na dan 23. aprila, odnosno na dan stupanja zakona na snagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu