Vučić najavio popuštanje mera: Radiće ugostiteljski objekti - pitanje da li samo za vakcinisane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će naša zemlja i ove godine beležiti dobre rezultate.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.04.2021.

12:56

Vučić najavio popuštanje mera: Radiće ugostiteljski objekti - pitanje da li samo za vakcinisane
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

"Pričao sam s MMF-om, Svetska banka je izašla sa procenom u kojoj Srbija uprkos mnogo boljoj 2020 od ostalih, biće bolja i u 2021, što nije jednostavno", poručio je.

Prisustvujući postavljanju kamena temeljca za kovid bolnicu u Novom Sadu, predsednik je rekao da, da bismo mogli da radimo i privređujemo, potrebno je da se vakcinišemo, da budemo disciplinovani i odgovorni.

"Uslediće uskoro veće otvaranje, radiće nam ugostiteljski objekti, sad tu ima mnogo različitih ideja – da li samo za vakcinisane ili za sve. Ja razumem lekare, ali da bismo pravili pozitivnu diskriminaciju možete da prekršite Ustav, a nisam voljan da tek tako prekršim Ustav koji kaže da su svi građani ravnopravni, pa ne možete nekom da kažeš 'Ti možeš da uđeš', a drugome 'Ne možeš da uđeš u restoran', tako da je u svakom slučaju moja molba da se vakcinišete", zaključio je.

Dosta je ljudi koji se bave javnim poslom, a koje nije lako voleti, dodao je.

"Ja spadam u takve. Međutim, mnogo je važnije da analizirate rezultate. U 40-50 godina gotovo da nije bilo novih pogona i fabrika u Novom Sadu, a u poslednih nekoliko otvoreno ih je šest - Lir, Aktiv, Boš sistemi, Kontinental uz RND centar, Nidek i Beri Kalebo", nabrojao je Vučić.

Ostvaren je, ističe, veliki uspeh u dovođenju investitora, čime je zaposleno na hiljade ljudi, a time se pokazalo i da je Novi Sad odlično mesto za investicije.

"Zajedno smo to uradili, jedni bez drugih ne bismo mogli. To je dovelo da imamo više novca u budžetu, da može da se pomogne razvoju i vraćanju svega vrednog što smo izgubili u NATO agresiji, od zgrade RTV-a do drugih stvari", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: