Vučić: "Ne mogu da propagiram prženje na suncu, najbitnije je da radimo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je vakcinacija najbitnija za razvoj i rast ekonomije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2021.

11:05

Vučić:
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

"Mi ne možemo da razgovaramo o rastu, fabrikama, putevima, prugama ako imamo veliki broj zaraženih", rekao je Vučić.

Vučić je najpre saopštio da se već gradi fabrika u Rudnoj Glavi, koju je obećao početkom meseca, kada je u tom mestu kod Majdanpeka primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

"Već se gradi fabrika u Rudnoj Glavi i verujem da ćemo proizvodnju otvoriti za Vidovdan", rekao je Vučić novinarima u mestu Pukovac, gde je danas primio drugu dozu vakcine. Reč je o pogonu kompanije Jumko.

Vučić je dodao da će danas u Gadžinom Hanu razgovarati sa predstavnicima Nišavskog okruga, o tome šta je još potrebno tom delu zemlje. "Uskoro otvaramo kinesku fabriku"

Vučić je, upitan za investicije u Nišu, kao i da li će biti daljih ulaganja, ukazao da se radi rekonstrukcija terminala na niškom aerodromu, kontrole leta. Kada prođe pandemija, izrazio je nadu da će se povećati broj putnika sa tog aerodroma.

"Mnogo toga smo uložili u Niš. Ne pamtim vreme u kojem je više uloženo u Niš. To su činjenice. Pogledajte kako izgleda naučno tehnološki park u Nišu, da se ponosite pred Amerikancima, Evropljanima, kako izgledaju sve fabrike, koliko je toga urađeno", kazao je Vučić.

Naveo je da je urađen put od Niša preko Pirota do granice sa Bugarskom i Severnom Makedonijom. Sada se, kaže, radi pruga u koju će biti uloženo, samo za deonicu Niš–Dimitrovgrad, 260 miliona evra. Ukupno gledano, pruga od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom koštaće oko dve milijarde evra, dodao je on. Najteža deonica, podseća, jeste Grdelička klisura.

"To su sva ulaganja koja Niš stavljaju na jedno od najvažnijih mesta u celom regionu, čime postaje raskršće puteva. Izgradnja Moravskog koridora povezuje Niš brzo sa zapadnom Srbijom, čini ga bližim sa RS i BiH", objasnio je on.

Vučić je najavio i otvaranje kineske fabrike, koje bi trebalo da bude u maju ili junu.

"Imaće hiljadu zaposlenih", rekao je on. Vučić o rastu

"MMF je rekao da će region biti na 4,4 odsto. Srbija će biti na 5 odsto, bićemo opet bolji od regiona", rekao je on.

Srbija će, kako kaže, biti bolja i od Evrozone, jer je MMF smanjio prognoze za rast Evrozone na 4,5.

"Mi nismo zadovoljni sa 5, jurimo plus 6, plus 6 i po", rekao je on i dodao da bi to značilo znatno povećanje plata, penzija.

On je rekao da ne može da propagira prženje na suncu.

"Ne mogu da verujem da je svuda glavna vest kad možemo na more, za mene bi glavna vest bila kad možemo normalno da radimo", rekao je on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: