Stižu li i investicije iz Slovačke?

Saradnja bi mogla biti ostvarena u oblastima energetike, inovacija i IT sektoru.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, Elnur_
Ilustracija: Depositphotos, Elnur_

Kinezi će tek da pristižu u Srbiju

Stranci "bacili oko" na naš aerodrom, više kompanija poslalo pisma

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državna sekretarka Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Ingrid Brockova razgovarale su danas o unapređenju bilateralnih ekonomskih odnosa dve zemlje, posebno o privlačenju slovačkih investitora za ulaganje u Srbiju.

"U prva dva meseca ove godine Slovačka je bila naš 20. trgovinski partner, a vrednost ukupne robne razmene zabeležila je rast od sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine", rekla je Atanaskovićeva.

Ona je istakla da unapređenje saradnje dveju zemalja posebno vidi u oblasti energetike, inovacija i IT sektoru.

Ministarka je izrazila uverenje da će za unapređenje ekonomskih odnosa od velikog značaja biti i naredno zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dveju zemalja koje bi trebalo da se održi u drugoj polovini godine.

Ona je ovom prilikom pozvala Slovačku da investira u Srbiji, ističući potencijale svih delova naše zemlje za rast i razvoj.

Brockova je izjavila da je ovo njena prva poseta Srbiji i kako se nada da će doprineti unapređenju saradnje.

Ona je istakla da je Slovačka poznata po autoindustriji, ali da prostor za unapređenje saradnje svakako postoji u oblasti energetike, digitalizacije, cirkularnoj ekonomiji, preradi poljoprivrednih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu