Stižu li i investicije iz Slovačke?

Saradnja bi mogla biti ostvarena u oblastima energetike, inovacija i IT sektoru.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2021.

18:16

Stižu li i investicije iz Slovačke?
Ilustracija: Depositphotos, Elnur_

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državna sekretarka Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Ingrid Brockova razgovarale su danas o unapređenju bilateralnih ekonomskih odnosa dve zemlje, posebno o privlačenju slovačkih investitora za ulaganje u Srbiju.

"U prva dva meseca ove godine Slovačka je bila naš 20. trgovinski partner, a vrednost ukupne robne razmene zabeležila je rast od sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine", rekla je Atanaskovićeva.

Ona je istakla da unapređenje saradnje dveju zemalja posebno vidi u oblasti energetike, inovacija i IT sektoru.

Ministarka je izrazila uverenje da će za unapređenje ekonomskih odnosa od velikog značaja biti i naredno zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dveju zemalja koje bi trebalo da se održi u drugoj polovini godine.

Ona je ovom prilikom pozvala Slovačku da investira u Srbiji, ističući potencijale svih delova naše zemlje za rast i razvoj.

Brockova je izjavila da je ovo njena prva poseta Srbiji i kako se nada da će doprineti unapređenju saradnje.

Ona je istakla da je Slovačka poznata po autoindustriji, ali da prostor za unapređenje saradnje svakako postoji u oblasti energetike, digitalizacije, cirkularnoj ekonomiji, preradi poljoprivrednih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: