Stranci "bacili oko" na naš aerodrom, više kompanija poslalo pisma

Više inostranih kompanija koje posluju u Srbiji poslalo je pisma o namerama aerodromu Ečka kod Zrenjanina.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.04.2021.

17:34

Stranci
Ilustracija: Depositphotos, mike_kiev

Oni su se raspitivali o mogućnostima korišćenja njegovih usluga.

Predsednik Aerokluba "Zrenjanin" Pavle Marković je u izjavi za portal zrenjaninski.com potvrdio ove informacije i dodao da je reč o letelicama težine do 5.700 kilograma koje mogu da sleću na travnate poletno sletne staze, poput ove na zrenjaninskom aerodromu.

Marković je naglasio da u ovom trenutku aerodrom Ečka nije u mogućnosti da u potpunosti izađe u susret stranim investitorima zbog važećih zakonskih propisa koji ga sputavaju da pruža usluge u punom obimu.

Objasnio je kako po zakonu privremeni granični prelaz na aerodromu može da bude otvoren maksimalno tri meseca godišnje, što nije dovoljno da bi se izašlo u susret zahtevima privrednika.

"Potrebno nam je da imamo neku vrstu produženog graničnog prelaza barem na desetak meseci godišnje. Obratili smo se Gradu Zrenjaninu koji može da zatraži od Vlade Srbije da reši ovo pitanje", izjavio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: