Gde će se proizvoditi Simka? Jedan grad u opticaju

Do kraja godine planirano je ponovo pokretanje proizvodnje čokolade Simka, a umesto u Vranju, moguće je da se u budućnosti proizvodi u Šapcu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.04.2021.

13:58

Gde će se proizvoditi Simka? Jedan grad u opticaju
Foto: Depositphotos, Goir

Iz kompanije Candy Rush, koja je nedavno kupila fabriku čokolade Simka u Vranju, kažu za eKapiju da planiraju da nastave proizvodnju i zadrže popularan brend Simka, koji je jedan od sinonima za čokoladu i konditorske proizvode u Srbiji.

U toku je izrada biznis plana i studije izvodljivosti, posle čega će se znati da li će se proizvodnja nastaviti u fabrici u Vranju ili eventualno preseliti u Šabac, poručuju iz kompanije.

Dodaju da tokom procesa ponovnog pokretanja proizvodnje, koji bi trebalo da bude završen do kraja ove godine, kako bi se proizvodi pod brendom Simka, što pre našli na tržištu Srbije i okolnih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: