Poslanici sutra o rebalansu budžeta

Beograd -- Narodni poslanici bi trebalo sutra, 21. aprila, da započnu raspravu o Predlogu zakona o izmenama zakona o budžetu za 2021. godinu, odnosno rebalansu budžeta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, uroszunic
Foto: Depositphotos, uroszunic

On predviđa novac za realizaciju trećeg paketa pomoći građanima i privredi.

Vlada Srbije je uputila Narodnoj skupštini Predlog zakona o izmenama zakona o budžetu za 2021. godinu u petak, 16. aprila, a predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da je reč o predlogu zakona po hitnom postupku.

Predlog zakona o izmenama zakona o budžetu za 2021. godinu, jedan je od 13 predloga zakona iz oblasti finansija o kojima će se ove i naredne nedelje raspravljati.

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava usvojili su u ponedeljak, 19. aprila, sve predloge i izmene zakona iz oblasti finansija.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je na sednici Odbora da se rebalans budžeta za 2021. godinu sprovodi se kako bi država nastavila borbu protiv pandemije izazavne virusom korona, podstakla privredni rast i umanjila negativne posledice krize po građane i privredu.

Istakao je i da je rebalansom izdvojen novac za kapitalne investicije i dodao da država nikad više novca nije izdvojila za te investicije, kao i da je dupliran novac za Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Poslanici će u četvrtak, 22. aprila, raspravljati o Predlogu zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije, Predlogu zakona o izmenama zakona o utvrđivanju garantne šeme kao mera podrške, Predlogu zakona o potvrđivanju druge garantne šeme kao mera dodatne podrške privredi.

Takođe, u četvrtak će se raspravljati i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Predlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

U četvrtak, na kraju načelnog pretresa ovih šest predloga zakona poslanici će glasati.

Nastavak rasprave o predlozima zakona iz oblasti finansija biće u utorak, 27. aprila.

Tada će se raspravljati o Predlogu zakona o elektronskom fakturisanju, Predlogu zakona o izmeni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o osiguranju, kao i Predlog zakona o registru administrativnih postupaka.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrdivanju Sporazuma izmedu Vlade Srbije i VladeKine o uzajamnom priznavanju Programa AEO Uprave carina Ministarstva finansija Srbije i Programa za upravljanje kreditima preduzeca Generalne carinske administracije Narodne Republike Kine.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o potvrđvanju Sporazuma o podsticanju investicija izmedu Vlad Srbije i Vlade Sjedinjenih Americkih Država i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa 1 Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o saradnji u oblasti sprovodenja prioritetnih projekata u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu