"Života tamo nema van četiri zida": Zbog čega stranci kupuju nekretnine u Srbiji? VIDEO

Veće i jeftinije ponude nekretnine i atraktivne lokacije čine beogradsku novogradnju privlačnu strancima.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 20.04.2021.

19:02

Foto: Printskrin/TV Prva

"Australija, Nemačka.. ljudi odande kupuju najviše stanove, a razlog za to je što je tamo potpuni lokdaun, sve je zatvoreno, života nema van četiri zida", kaže agent za nekretnine Dušan Mirkulovski.

Direktor sektora poslovanja sa stanovništvom Velibor Savić kaže da se uslovi za stambeni kredit razlikuju jer je banka procenila svoj rizik i uračunala to u cenu.

"Što se tiče dokumentacije za stambeni kredit ona je manje više ista. Bitno je da klijent dokaže prihode, kontinuitet prihoda, kreditnu istoriju, kao i klijenti iz Srbije", rekao je on.

Najtraženija lokacija je svakako prestonica, ali za njom ne zaostaje ni Zlatibor.

Na stanogradnju kovid kriza izgleda nije mnogo uticala - promet nekretnina je prošle godine porastao dva procenta, a rastu i cene kvadrata.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: