Država interveniše, preuzima 15.000 tovljenika: Hoće li cena mesa skočiti?

Dogovor koji je Ministarstvo poljoprivrede nedavno postiglo sa više udruženja stočara doveo je do intervencije države na tržištu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 16.04.2021.

16:44

Država interveniše, preuzima 15.000 tovljenika: Hoće li cena mesa skočiti?
Foto: Depositphotos/kalinovsky

Naime, Ministarstvo poljoprivrede je usled trenutnih poremećaja i u cilju smanjenja viškova svinjskog mesa na tržištu, kao i pomoći odgajivačima svinja, formiralo Radnu grupu koja je i zvanično pokrenula proceduru za povlačenje 15.000 tovnih svinja od odgajivača koji imaju ugovornu obavezu sa Republičkom dikrekcijom za robne rezerve.

Uzimajući u obzir cenu od oko 160 dinara po kilogramu svinjskog mesa, vrednost navedene državne intervencije je oko 250 miliona dinara, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Poslednja intervencija rezultat je dogovora koji je nedavno postignut sa više udruženja stočara i svakako će smanjiti pritisak na odgajivače svinja usled velike ponude svinjskog mesa na tržištu i njegove niske cene.

Radna grupa je formirana zajedno sa Republičkom direkcijom za robne rezerve i drugim resornim ministarstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: