Vučić najavio ulaganja u "Torlak": "Kreće proizvodnja četvorovalentne vakcine" VIDEO

Srbija će uskoro proizvoditi četvorovalentnu vakcinu za grip, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

14:39

Vučić najavio ulaganja u
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

"Dragi narode, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, mnogim ministrima, ali i sa svim stručnim ljudima iz oblasti farmacije i medicine, doneli smo nekoliko važnih odluka“, naveo je Vučić u video-snimku na svom profilu "Buducnostsrbijeav".

"Država će da uloži 18 miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina, za pakovanje vakcina grip, ali i tetanus, difteriju i vakcine protiv kovida 19", najavio je Vučić.

"Za naš Torlak još 20 miliona evra, za uređenje prostorija i obnovu fasada, uredićemo i parkove i pristupne puteve Torlaku. Od Torlaka hoćemo da napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u celoj Evropi", naveo je predsednik Srbije.

"Ono što je najradosnija vest - od danas pokrećemo postupak, radimo biznis plan i ulazimo u proces proizvodnje četvorolovalentne vakcine za grip", istakao je.

"Napred Torlak, napred Srbija!", napisao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: