"Trans prostitucija je najskuplja; Država bi od poreza mogla da dobije milione evra" VIDEO

Prostitucija i trgovina drogom podižu bruto domaći proizvod Srbije za 33 i po milijarde dinara.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Petak, 16.04.2021.

12:00

Foto: Printskrin, TV Prva

Možda zvuči čudno, ali to su zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku koji primenjuje Evropski sistem računanja. Veliki broj seksualnih radnica i nevladinih organizacija zalaže se da prostitucija u Srbiji bude legalizovana baš kao što su to učinile mnoge razvijene zemlje.

Gosti Televizije Prva tim povodom bili su Elektra Elit, transrodna pevačica i Nebojša Perović, advokat.

"U Švajcarskoj ne postoji razlika da li ste vi doktor, advokat, prostitutka... Ljudi vas gledaju istim očima", kaže Elektra.

Po važećem zakonodavstvu prostitucija je trenutno prekršaj, podseća advokat Perović.

"Za njega je zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora do 60 dana", precizira.

Prema njegovom mišljenju, kada se govori o legalizaciji, ekonomska strana i uticaj na BDP manje su važni u odnosu na činjenicu da bi neko mogao tako da se spasi da ne bude žrtva trgovine ljudima.

"Uz to, osobe koje se bave prostitucijom tako bi se stavile pod kontrolu države u smislu zaštite zdravlja i tome slično", naglasio je Perović.
Foto: Printskrin, TV Prva
Pevačica, ipak, navodi da se uglavnom govori samo o ženskoj prostituciji.

"Imamo četiri vrste prostitucije - gej, trans, mušku i žensku prostituciju. Država bi od poreza mogla da dobije milione evra godišnje. Ja na primer radim u Švajcarskoj, prostitutke plaćaju tu paušalni porez. Pošto zbog korone prostitucija nije moguća, država 80 posto mojih prihoda koje sam ja prijavila plaća mi kao platu. Ovo jednokratno kreditiranje bez povraćaja, na primer, to su sad dali svakoj prostitutki po 15 - 20 hiljada franaka. Takođe, dali su mogućnost kreditiranja na više godina. Znači, postoji milion mogućnosti", nabraja.

Kako tvrdi, trans prostitucija je najskuplja.

"Posle toga ide gej prostitucija, pa muška, a ženska je najjeftinija. U Švajcarskoj, recimo, gde su devojke najčešće romske nacionalnosti, cene su već od 100 evra po seksualnom odnosu. Kod mene je, na primer, sat od 400 do 1.000 franaka", otvorena je Elektra.

Opširnije u video-priloga:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: