"Aukcija za 5G mrežu možda krajem godine"

Beograd -- Ministarka Tatjana Matić razgovarala je sa direktorom A1 Telekom Austrija grupe Alehandrom Platerom o značaju razvoja mreže u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/jamesteohart
Foto: Depositphotos/jamesteohart

Matićeva je posebno istakla značaj projekta izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima, koja će uticati na ukupan ekonomski rast nedovoljno razvijenih delova zemlje, kao i na uvođenje novih tehnoloških usluga u šta su putem javnih poziva uključeni i operatori, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je podsetila da će realizacijom prve faze projekta biti obezbeđen ultrabrzi širokopojasni pristup za oko 500 naselja, odnosno za oko 80.000 domaćinstava u selima, za koja nije postojao komercijalni interes operatora.

Navodi se da je Matićeva izrazila očekivanje da će radovi na mreži početi u septembru ove godine, sa rokom završetka od godinu dana.

Ministarka je najavila i mogućnost sprovođenja aukcije za 5G mrežu krajem tekuće godine, u svrhu razvoja industrija, kao i ruralnih područja Srbije, saopšteno je iz Ministarstva.

Navodi da se Plater saglasio da su digitalizacija i tehnološki razvoj od ključnog značaja, posebno razvoj infrastrukture u ruralnim područjima, uključujući investicije u mrežu za koje postoji interesovanje njegove kompanije.

Naglašava se da je direktor A1 Telekom Austrija grupe čestitao Vladi Srbije na uspešnom sprovođenju vakcinacije stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu