"Idemo sa jednim veoma agresivnim rebalansom budžeta"

"Idemo sa jednim veoma agresivnim rebalansom budžeta okrenutim ka podizanju ekonomije i jačanje zdravstva", kazao je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Danas pred Vladom zaključci o isplati pomoći - do kad možete da se prijavite za 60 evra?

Da biste dobili pomoć od 60 evra moraćete da ostavite tri podatka

Još dva kola igre "Uzmi račun i pobedi", više nagrada nego pre

Gostujući na RTS, ministar je istakao da postoje dva glavna razloga zbog kojih se ide sa rebalansom budžeta – da bi se ublažile negativne posledice pandemije - tu je i treći paket mera, ali i da bi se nastavila ulaganja u kapitalne investicije i lekove.

"Nama je treći paket pomoći vredan 257 milijardi dinara, prošle godine smo imali dva paketa, a ovaj treći je već krenuo - isplaćena je polovina minimalaca za milion i 120 hiljada zaposlenih", kazao je Mali.

Dodao je da je cilj da ove godine rastemo 6 odsto, poručivši da smo prošle godine imali najmanji pad u Evropi.

"Izvojićemo 88 milijardi dinara za nove investicije i nastavak kapitalnih projekata. Već gradimo četiri autoputa, imamo novac i za Niš-Pločnik-Merdare, i za Dunavsku magistralu, i za Surčin-Novi Beograd i Fruškogorski koridor. Tu je i početak izgradnje metroa u Beogradu", istakao je.

On je najavio da u narednih desetak dana kreće izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu, te podsetio da se radi i na fabrici vakcina, Kliničkom centru u Beogradu, Kliničkom centru u Novom Sadu...

"Duplirali smo budžet za ekologiju, radimo na izgradnji kanalizacione mreže, ali i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda", naglasio je ministar.

Ogroman novac daje se i za vakcine, ali zdravlje, tvrdi, nema cenu.

"Prioritet je da se izdvoji za medicinske radnike, infrastrukturu, vakcine... Plaćamo unapred, plaćamo sve na vreme", izjavio je Mali.

Naveo je takođe da će rebalansom budžeta biti odvojeno dodatnih 5,5 milijardi dinara za poljoprivredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu