Zbog korone navalili na čokoladu i alkohol VIDEO

Svakodnevne navike se teško menjaju. Međutim, pandemija korona virusa nije nam ostavila drugu mogućnost osim da joj se prilagodimo.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Sreda, 14.04.2021.

19:11

Zbog korone navalili na čokoladu i alkohol VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Koje potrošačke navike su ostale uprkos pandemiji, a koje su iznenadile proizvođače?

Ono što je ranije bilo u prvom planu, sada ide u drugi plan. Promena cena određenih namirnica i finansijska nestabilnost uzrokovana koronavirusom promenila je navike potrošača.

"Kroz istraživanja koja smo radili sa građanima vidimo da su neke kategorije stvarno i porasle u toj svakodnevnoj upotrebi - ako je moda u pitanju sada je trend trenerka, pa u ovoj i onoj boji. Zato što ste u kući, prosto ne izlazite nego radite od kuće, ali kao ajmo da nam bude lepo dok radimo", kaže za Prvu TV Jovana Dukić Vasić iz Agencije smart research plus.

Prema njenim rečima, građani su se trudili da kod kuće naprave atmosferu makar sličnu onoj u kafićima, zbog čega se trošilo i više alkoholnih pića.

Pored toga, šta se još našlo u potrošačkim korpama?

"Definitivno proizvodi koji sadrže vitamine i minerale su značajno porasli u ovom periodu i zadržavaju taj trend i dalje, to je jedan rekao bih sad globalni trend. Tu su i proizvodi za zadovoljstvo, čokolade kojima ljudi sebe nagrađuju i uživaju u ovim teškim uslovima su takođe bile u porastu", kaže Dragomir Kostić iz srpske asocijacije menadžera.

Kao što su navike pre korone bile različite, tako su i mišljenja građana oko toga šta im je neophodno podeljena.

Porasli su potražnja knjiga i kompjutera i potreba za stabilnim internetom, što je potpuno u skladu sa provođenjem vremena kod kuće. Koronavirus je zatekao ceo svet i naveo na preispitivanje onoga šta je stvarno neophodno. Možemo reći da jeto jedna od retkih dobrih stvari u pandemiji.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: