"Vučić do kraja aprila otvara još jednu fabriku"

U Srbiju i dalje dolaze investitori i najavljuju ulaganja uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, kaže premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA, Koča Sulejmanović
Foto: EPA, Koča Sulejmanović

"Novi Sad ispred Beograda": Ko sve dolazi u srpsku Silicijumsku dolinu?

Ona najavljuje da će predsednik Aleksandar Vučić do kraja aprila otvoriti izuzetno značajnu fabriku u jednoj opštini u kojoj je problem bila velika nezaposlenost i loš standard života.

Ona, međutim, nije navela koja je to opština, ali je rekla da su" veliki fokus Aleksandra Vučića trenutno Ćuprija i Paraćin".

Povodom japanske investicije "Nidek" u Novom Sadu, Ana Brnabić je sinoć u emisiji Hit tvit na Televiziji Pink rekla da je za druge investitore važno to što u Srbiju dolaze japanske i nemačke investicije.

Napomenula je da nemački i japanski investitori dolaze u zemlje koje imaju efikasne administracije i zemlje koje nemaju problem sa korupcijom.

"To je veliki signal za ostale investitore, jer znaju da je to zemlja pouzdana za poslovanje", rekla je Ana Brnabić.

Povodom dolaska "Nideka" u Novi Sad, premijerka je rekla da Novi Sad ima mnoge prednosti, pored geografskih, jer taj grad ima tehničke fakultete, u njemu će biti Evropski centar izvrsnosti za digitalnu poljoprivredu i Institut za razvoj veštačke inteligencije.

"Naučno-tehnološki park u Novom Sadu daje dodatnu snagu Novom Sadu", kaže Ana Brnabić i navodi da je Novi Sad fenomenalan grad i da je gradonačelnik Miloš Vučević pragmatičan i brz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu