Majstori i fiskalizacija: Mušterije bolje zaštićene, ali će usluge poskupeti VIDEO

Beograd -- Fiskalni račun, i to preko fiskalnog uređaja, moraće da izdaju i frizeri, kozmetičari, razni majstori i zanatlije - moleri, obućari, pogrebnici i električari...

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Screenshot/Prva TV
Foto: Screenshot/Prva TV

"Nisam siguran kakao će to da zaživi u praksi, pretpostavljam delimično", kaže Tomislav Micić, električar sa dugogodišnjim iskustvom.

Prema njegovim rečima, majstorima će kada dolaze u stan retko ko tražiti fiskalni račun.

"Drugačija je situacija kada su u pitanju firme, one vole da plate preko računa. To se i dosad tako radilo i firme su birale takve majstore koji mogu da prime novac preko računa", kaže Micić, i dodaje da će to otežati mladim majstorima, početnicima u poslu.

"U poslednje vreme praksa je da naručioci posla traže, čak i preko telefona, da znaju koliko će nešto da košta i tu već nekakav dogovor bude, pa se nakon svega najčešće ne traži fiskalni račun. To se dešava kada mušterija ne bude na kraju zadovoljna cenom - e tu će pomoći fiskalizacija", kaže Micić.

"Ne znam da li će svaki majstor sa sobom morati da nosi fiskalnu kasu, ili je dovoljan blok fiskalnih računa", kaže on.

Micić očekuje da će to uticati na rast cena jer će biti manji broj majstora, naročito neprijavljenih. Ali će i mušterije biti bolje zaštićene od majstorskih prevara.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu