Jumko otvara pogon u Rudnoj Glavi: Posao za do 100 građana, uglavnom žena

Predstavnici kompanije Jumko obišli su Rudnu Glavu i odlučili da će u tom mestu graditi fabriku za proizvodnju tekstila.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.04.2021.

15:41

Jumko otvara pogon u Rudnoj Glavi: Posao za do 100 građana, uglavnom žena
Foto: Depositphotos, everythingposs

U njoj će raditi između 80 i 100 građana, većinom žena, rekao je za Tanjug predsednik saveta mesne zajednice Rudna Glava Stanimir Balanović.

Dodao je da su predstavnici kompanije Jumko, sa generalnim direktorom Branislavom Trajkovićem na čelu, juče pogledali objekte u kojima bi buduća fabrika mogla da se nalazi i da sada ostaje da donesu odluku u kom objektu će kompanija otvoriti svoje pogone.

"Odluka je doneta i fabrika se definitivno otvara. Rok za izgradnju fabrike postoji, ali ne bih o njemu da govorim. Najvažnija vest je da će se fabrika u Rudnoj Glavi graditi, da će se žene zapošljavati, što će rešiti problem nezaposlenosti ženske populacije u našem kraju", rekao je Balanović.

Oni, dodao je, treba da donesu odluku da li će fabriku graditi u objektu koji je u vlasništvu mesne zajedice ili u privatnom vlasništvu, a ugovor o zakupu bi trebalo, kako navodi, da bude potpisan sledeće nedelje. Balanović kaže da su žene u Rudnoj Glavi, ali i u okolnim mestima, veoma zadovoljne zbog otvaranja fabrike i što će konačno u svom mestu moći da dođu do posla.

Kaže i da će, ukoliko žene iz okolnih mesta budu zainteresovane za posao, mesna zajednica za njih obezbediti autobuski prevoz.

Predstavnici kompanije Jumko došli su u Rudnu Glavu dana nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se u tom mestu vakcinisao, najavio da će se potruditi da dovede kompaniju Jumko u to mesto.

"Gledaćemo za Vidovdan da imate malu fabriku za 80 do 100 ljudi i planiram tada da dođem i da pokrenemo proizvodnju", rekao je Vučić pre dva dana u Rudnoj Glavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: