Mali se sastao sa britanskim ministrom za izvoz: Predstavljen plan "Srbija 2025" FOTO

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa ministrom za izvoz Ujedinjenog Kraljevstva Grejem Stjuartom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Sa njim je razgovarao o ekonomskim odnosima dveju zemalja i o potencijalima za još intenzivniju saradnju. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Maklaud.

Sagovornici su razgovarali o investicionim potencijalima Republike Srbije i o strateškim projektima za koje su zainteresovane kompanije iz Velike Britanije. U tom smislu, ministar Mali je ministru Stjuartu predstavio plan "Srbija 2025" koji je vredan 14 milijardi evra, a koji podrazumeva izgradnju velikih kapitalnih projekata na teritoriji cele zemlje.

Tema sastanka su bili i projekti u oblasti zaštite životne sredine, kao i borba protiv klimatskih promena, koji su prioriteti Vlade Republike Srbije, kako je istakao ministar Mali. Ministri su razgovarali o bližoj saradnji u toj oblasti, koja može umnogome da doprinese zelenoj ekonomiji.

Na sastanku je dogovorena i poseta ministra finansija Siniše Malog Londonu, u narednih nekoliko meseci, tokom koje će investitorima biti predstavljeni investicioni potencijali Republike Srbije, kao i strateški projekti koji se sprovode u našoj zemlji.

Ministri su dogovorili i da ekspertski timovi dva ministartsva dodatno aktiviraju saradnju kako bi se kroz konkretne sporazume ozvaničila saradnja u određenim segmentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu