Kako će izgledati venčanja, koncerti, festivali...? Četiri protokola se šalju Vladi

Na drugom sastanku "ivent" industrije, Grada Beograda, PKS i kabineta Ane Brnabić, dogovoreno je da se Vladi upute četiri protokola za organizaciju događaja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.04.2021.

16:08

Kako će izgledati venčanja, koncerti, festivali...? Četiri protokola se šalju Vladi
Foto: Shutterstock/Lensw0rId

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je u izjavi Tanjugu objasnio je da se radi o protokolima koje je izradio Gradski zavod za javno zdravlje.

"Zaključak sastanka jeste da se Vladi Srbije još danas upute četiri protokola za organizaciju događaja, i to za organizaciju rada noćnih klubova, venčanja, kongresa, festivala, koncerata sa živom muzikom“, objasnio je Vesić i izrazio uverenje da će ih Vlada sigurno usvojiti.

Takođe se, kaže, upućuje apel Vladi da usvoji i plan otvaranja, po uzoru na Veliku Britaniju i Izrael. Navodi da je to važno, jer ovakvi događaji ne mogu da se organizuju za jedan dan, pa se očekuje usvajanje dinamike.

Vesić je podvukao da dinamika otvaranja zavisi od dinamike vakcinacije.

"Ako dinamika vakcinacije bude išla aktuelnom brzinom, brže ćemo se vraćati normalnom životu“, uveren je zamenik gradonačelnika.

Ukazao je da je sa organizatorima najvažnijih festivala, kao što su „Exit“, „Beer Fest“, Love Fest“, dogovoreno da kreiraju kampanju, koju će finansirati Grad Beograd, a koja će biti usmerena na mlade, kako bi razumeli da od njihove vakcinacije zavisi koliko će se brzo vratiti festivali koje toliko vole.

Organizator festivala "Egzit" Dušan Kovačević kazao je da su Srbija i Velika Britanija lideri u vakcinaciji, a da naša zemlja Britaniju treba da uzme kao uzor po pitanju otvaranja.

Podsetio je da će Velika Britanija od sredine maja dozvoliti događaje sa do deset hiljada ljudi, a od 21. juna ukinuti sve restrikcije.

„Neophodno je mladima dati viziju normalnog života i poslati poruku nade. Time ćemo ih pozvati da nose maske, da se vakcinišu i poštuju mere opreza. To je najbrži način da prevaziđemo ovu krizu“, kazao je Kovačević.

Direktorka festivala „Love fest” Zlatana Pavlović objasnila je da je pre dva meseca sa drugim festivalima kreirana inicijativa „Safe event Srbija”, koja ima za cilj normalizaciju života u Srbiji i vraćanje „ivent” industrije na nivo pre izbijanja pandemije koronavirusa.

„Zadovoljni smo što će već danas naši protokoli biti poslati Vladi Srbije. Kreirali smo četiri potencijalna scenarija u okviru kojih je moguće vraćanje ivent industrije, a na Vladi je da odluči da li će ih dopustiti i uz koje mere“, podvukla je ona.

Sastanku je prisustvovala sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, kao i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: