Rasprava o 11 mostova na Drini; Momirović: Ne možemo izaći iz krize ako se region ne pokrene

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović govorio je danas u Narodnoj skupštini o projektima od regionalnog značaja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2021.

12:25

Rasprava o 11 mostova na Drini; Momirović: Ne možemo izaći iz krize ako se region ne pokrene
Foto: J.J.

Naime, pred poslanicima se, između ostalog, našao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o održavanju i rekonstrukciji putnih međudržavnih mostova između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, koji je podnela Vlada.

"Radi se o sporazumu o održavanju 11 mostova na Drini – Vlada je to jasno regulisala, ali voleo bih da dam jedan širi kontekst. Kad je predsednik Vučić došao na čelo države počelo je više da se investira u infrastrukutru, ekonomska situacija je drastično promenjena, radimo na 12 projekata autoputeva i strateških pravaca, a cilj je da do kraja godine krenemo da radimo na 8 autoputeva", rekao je ministar u svom obraćanju, prethodno se izvinivši na kašnjenju do kog je došlo zbog sastanka sa crnogorskim kolegom Ratkom Mitrovićem, ali i, kako je rekao, "problema na tunelu na deonici Preljina–Požega".

Zakon o potvrđivanju pomenutog sporazuma, ocenio je Momirović, samo je još jedan korak kako bismo svi zajednički napravili korake napred.

"Nadam se da ćete glasati da se potvrdi ovaj sporazum", poručio je poslanicima.

On se osvrnuo i na projekat kreiranja mini-Šengena.

"To je ono kada predsednik kaže da ne možemo da izađemo iz krize ako se i region ne pokrene zajedno sa nama. Jako smo se trudili da pokrenemo komunikacije. Pokušavamo da celu tu priču podignemo na viši nivo kako bismo svi imali benefite. Crna Gora i Bosna i Hercegovina su strateški važne za nas", napomenuo je.

On je kao problem između zemalja naveo i komplikovane administativne procedure.

"Budućnost je zajednička. Moramo da se povežemo", naglasio je.

Polika Srbije dovela je do velikih investicija i nabavke vakcina, ocenio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: