Posao u Slovačkoj za radnike Fijata: Plata 850 evra i bonusi, prijavljivanje u toku VIDEO

Radnici kragujevačkog Fijata dobili su ponudu od poslodavca da se prijave za jednogodišnji rad u Slovačkoj.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Petak, 19.03.2021.

20:10

Posao u Slovačkoj za radnike Fijata: Plata 850 evra i bonusi, prijavljivanje u toku VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Ponuđeni su im prosečna mesečna zarada od oko 850 evra i bonusi pri odlasku i povratku.

To su za Prvu televizuju potvrdili u Samostalnom sindikatu kragujevačke fabrike, a kompanija se ovim povodom još nije oglašavala.

Kompanija "Stelantis", koju uz Fijat čini još nekoliko svetski poznatih proizvođača automobila, ponudila je radnicima kragujevačke fabrike da steknu radno iskustvo u Slovačkoj.

Radnicima se nudi da godinu dana rade u fabrici Trnava na proizvodnji pežoa 208 i sitroena C3 za istu platu koju imaju i njihove kolege u Slovačkoj, ali i uz bonus pri odlasku i povratku.

Međutim, oni koji se odluče na ovaj korak imaće i troškove života i stanarine.

"Plata može da ide i preko 900 ili 1.000 evra u zavisnosati od poslova koji se rade tamo. Tu je i bonus od 1.500 evra pri odlasku i 2.100 evra pri povratku u matičnu kompaniju", kaže za Prvu TV Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata u “FCA Srbija“

Ostaje nedoumica kakva je onda sudbina kragujevačke fabrike. U sindikatu se, ipak, nadaju proizvodnji novog modela u Kragujevcu.

Kompanije se još nije oglašavala ovim povodom. Iz sindikata poručuju da radnici čekaju odgovore od kompanije na brojna pitanja koja imaju u vezi ove ponude.

S obzirom na to da je prijavljivanje na dobrovoljnoj bazi u toku, za sada nema informacija koliko je radnika kragujevačke fabrike zainteresovano za odlazak u Slovačku. Iz Samostalnog sindikata ove kompanije kažu da će te informacije imati čim prijavljivanje bude završeno.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: