Pripreme za upis: Šta nudi Odsek za poljoprivredno-prehrambene strukovne studije u Prokuplju?

Na Odseku za poljoprivredno-prehrambene studije u Prokuplju uveliko su krenule pripreme za predstojeći upis.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.03.2021.

13:25

Pripreme za upis: Šta nudi Odsek za poljoprivredno-prehrambene strukovne studije u Prokuplju?
Foto: Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije Prokuplje

Odsek se u okviru priprema za upis za predstojeću školsku 2021/2022. godinu predstavio učenicima mnogih srednjih škola Nišavskog, Topličkog i Rasinskog okruga na društvenim mrežama u okviru rubrike – Kutak za karijerno vođenje.

Kako se navodi u saopštenju, on svojim studentima nudi:
- savremeni program obrazovanja koji realizuju kompetentni nastavnici;
- dobro opremljene laboratorije;
- praktična znanja i veštine.

To obezbeđuje efikasan sistem studiranja i kraći put do posla, kao i mogućnost samostalnog pokretanja porodičnog biznisa, ocenjuje se.
Foto: Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije Prokuplje
Trajanje osnovnih strukovnih studija je tri godine, to jest šest semestara.

Na osnovnim strukovnim studijama ove godine, na Odseku je moguće upisati jedan od pet studijskih programa: Prehrambena tehnologija, Zaštita bilja, Voćarstvo i vinogradarstvo, Ratarstvo i povrtarstvo, Stočarstvo.

Na drugom nivou studija, na master strukovnim studijama u okviru studijskog programa Biotehnologija studenti se mogu upisati na jedan od četiri modula: Prehrambena tehnologija, Fitomedicina, Biljna proizvodnja, Stočarska proizvodnja.
Foto: Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije Prokuplje
Master strukovni studijski program Biotehnologija ima za cilj da omogući studentima da dopune znanje stečeno na osnovnim strukovnim studijama, prošire svoja znanja po sopstvenom izboru i da se na taj način uže specijalizuju.

U prvu godinu osnovnih strukovnih studija može da se upiše kandidat koji ima srednje obrazovanje u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju i položi ispit za proveru znanja. Za prijemni ispit kada su u pitanju osnovne strukovne studije polažu se biologija ili hemija uz besplatnu pripremnu nastavu. Svi zainteresovani mogu se bliže informisati na sajtu Odseka www.vpps.edu.rs ili dobiti informacije na brojeve telefona 027 324-311 i 027 324-878.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: