Primark dolazi u Srbiju, Bugarsku, Rumuniju i Grčku? Kompanija potvrdila da razmatra širenje

Kompanija Primark razmatra ulazak u nekoliko zemalja Jugoistočne Evrope, piše portal Ritejl Srbija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2021.

20:44

Primark dolazi u Srbiju, Bugarsku, Rumuniju i Grčku? Kompanija potvrdila da razmatra širenje
Foto: Shutterstock/Grand Warszawski

Modni lanac Primark razmatra ulazak na nekoliko tržišta, a kao moguće lokacije spominju se Srbija, Bugarska, Rumunija i Grčka.

Nezvanično, prva zemlja u kojoj bi poznati lanac mogao da otvori svoje maloprodajne centre je Bugarska. Predstavnici kompanije već su započeli pregovore o mogućim lokacijama za svoje objekte u pojedinim zemljama.

Na upit portala da li mogu da potvrde ove informacije, iz sedišta kompanije su uistakli da razmatraju mogućnosti za širenje poslovanja ali da ne mogu da daju precizne odgovore u kojim državama i kada bi mogli da otvore nove poslovnice.

Primark je irski modni lanac, deo britanske modne grupe ABF. Kompanija je osnovana 1969. Godine i trenutno posluje sa više 390 maloprodajnih centara u Austriji, Belgiji, Poljskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Irskoj, Italiji, Holandiji, Portigalu, Španiji, Sloveniji, Britaniji i SAD.

Pojedini objekti prostiru se i na površinama od 5-10 hiljada kvadratnih metara.

Primark je 2019. ušao na tržište Slovenije.

U svojoj ponudi ima nekoliko sopstvenih modnih brendova, a najveći broj dobavljača nalazi se u Bangladešu, Indiji, Turskoj, Rumuniji...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: