Mali poželeo dobrodošlicu: Šest ekonomistkinja počinje da radi u Ministarstvu finansija FOTO

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali danas je poželeo dobrodošlicu za šest diplomiranih ekonomistkinja koje počinju da rade u Ministarstvu finansija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: mali_sinisa / Instagram
Foto: mali_sinisa / Instagram

Ministar im je, uz čestitke za 8. mart, poželeo da pokažu stečeno znanje i da ostvare najbolje rezultate u radu.

Ministar Mali je naglasio da je davanje prilike za zaposlenje uspešnim studentima sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu primer davanja šanse mladima.

"Naša želja je bila da, zajedno sa Ekonomskim fakultetom, najboljim studentima koji su izrazili želju da rade u Ministarstvu finansija, to i omogućimo. U ovom trenutku, šest doskorašnjih studentkinja počinje s radom i one su dobile posao na određeno vreme. Ukoliko se dobro pokažu, daćemo im šansu da dobiju i ugovore na neodređeno vreme i to u sektoru budžeta, fiskalnih rizika i makroekonomskih projekcija", rekao je on.

Ministar Mali, koji je i inicijator ove akcije, istakao je da je oduševljen energijom, kao i željom za novim saznanjima devojaka koje su dobile zaposlenje.

"Potpuno sam impresioniran ovim mladim damama i želim im puno sreće i uspeha. Neka ovo bude primer svakome da zna da svoje snove može da ostvari ovde, u našoj zemlji. Mi smo kao Vlada otvoreni prema novim mladim kadrovima. Moja želja je bila da svoje snove ostvare ovde u Srbiji, a ne u Australiji, Kanadi, Americi. Ovo je konkretan primer kako zajedno možemo da promenimo neke stvari u našoj zemlji", naveo je on.

On je podsetio i na projekat "Moja prva plata", preko kojeg je oko 5.000 preduzeća zaposlilo više od 8.500 mladih ljudi.

"Sa tim programom ćemo nastaviti i ove godine. Ono što je za mene važno, kao ministra finansija, to je da ćemo već u martu ili aprilu imati novi konkurs sa Ekonomskim fakultetom za još četiri radna mesta za najbolje studenate tog fakulteta", rekao je Mali.

Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

On je dodao i da Ministarstvo finansija priprema i treći paket pomoći privredi i građanima Srbije, te da će mlade dame koje su počele s radom, imati priliku da u tome učestvuju, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

"Čestitam 8. mart svim damama u našoj zemlji, svim ženama koje rade u Ministarstvu finansija i u Vladi Republike Srbije. Želim puno uspeha i lepih trenutaka i za vas šest. Hvala, pre svega na poverenju koje ste nam ukazali, da vaše prve korake u radu, prvo radno iskustvo, upravo ostvarite u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije", zaključio je Mali.

Jedna od primljenih je Jelena Popov, koja se srdačno zahvalila na prilici koja joj je ukazana, i napomenula da je trenutno na master studijama, te da sledeće godine planira da upiše doktorske studije.

"Velika mi je čast što sam dobila priliku da radim u najvažnijem ministarstvu u Republici Srbiji i da budem deo ovako velike organizacije. Hvala na prilici, jer ovde mogu dosta da naučim, ali i da pokažem koliko kvalitetne kadrove daje Ekonomski fakultet u Beogradu. Radiću u Sektoru za praćenje fiskalnih rizika, što se nadam da će biti moja doktorska disertacija naredne godine", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu