Mali poželeo dobrodošlicu: Šest ekonomistkinja počinje da radi u Ministarstvu finansija FOTO

Ministar finansija Siniša Mali danas je poželeo dobrodošlicu za šest diplomiranih ekonomistkinja koje počinju da rade u Ministarstvu finansija.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

11:55

Mali poželeo dobrodošlicu: Šest ekonomistkinja počinje da radi u Ministarstvu finansija FOTO
Foto: mali_sinisa / Instagram

Ministar im je, uz čestitke za 8. mart, poželeo da pokažu stečeno znanje i da ostvare najbolje rezultate u radu.

Ministar Mali je naglasio da je davanje prilike za zaposlenje uspešnim studentima sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu primer davanja šanse mladima.

"Naša želja je bila da, zajedno sa Ekonomskim fakultetom, najboljim studentima koji su izrazili želju da rade u Ministarstvu finansija, to i omogućimo. U ovom trenutku, šest doskorašnjih studentkinja počinje s radom i one su dobile posao na određeno vreme. Ukoliko se dobro pokažu, daćemo im šansu da dobiju i ugovore na neodređeno vreme i to u sektoru budžeta, fiskalnih rizika i makroekonomskih projekcija", rekao je on.

Ministar Mali, koji je i inicijator ove akcije, istakao je da je oduševljen energijom, kao i željom za novim saznanjima devojaka koje su dobile zaposlenje.

"Potpuno sam impresioniran ovim mladim damama i želim im puno sreće i uspeha. Neka ovo bude primer svakome da zna da svoje snove može da ostvari ovde, u našoj zemlji. Mi smo kao Vlada otvoreni prema novim mladim kadrovima. Moja želja je bila da svoje snove ostvare ovde u Srbiji, a ne u Australiji, Kanadi, Americi. Ovo je konkretan primer kako zajedno možemo da promenimo neke stvari u našoj zemlji", naveo je on.

On je podsetio i na projekat "Moja prva plata", preko kojeg je oko 5.000 preduzeća zaposlilo više od 8.500 mladih ljudi.

"Sa tim programom ćemo nastaviti i ove godine. Ono što je za mene važno, kao ministra finansija, to je da ćemo već u martu ili aprilu imati novi konkurs sa Ekonomskim fakultetom za još četiri radna mesta za najbolje studenate tog fakulteta", rekao je Mali.
Foto: Ministarstvo finansija
On je dodao i da Ministarstvo finansija priprema i treći paket pomoći privredi i građanima Srbije, te da će mlade dame koje su počele s radom, imati priliku da u tome učestvuju, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

"Čestitam 8. mart svim damama u našoj zemlji, svim ženama koje rade u Ministarstvu finansija i u Vladi Republike Srbije. Želim puno uspeha i lepih trenutaka i za vas šest. Hvala, pre svega na poverenju koje ste nam ukazali, da vaše prve korake u radu, prvo radno iskustvo, upravo ostvarite u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije", zaključio je Mali.

Jedna od primljenih je Jelena Popov, koja se srdačno zahvalila na prilici koja joj je ukazana, i napomenula da je trenutno na master studijama, te da sledeće godine planira da upiše doktorske studije.

"Velika mi je čast što sam dobila priliku da radim u najvažnijem ministarstvu u Republici Srbiji i da budem deo ovako velike organizacije. Hvala na prilici, jer ovde mogu dosta da naučim, ali i da pokažem koliko kvalitetne kadrove daje Ekonomski fakultet u Beogradu. Radiću u Sektoru za praćenje fiskalnih rizika, što se nadam da će biti moja doktorska disertacija naredne godine", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: