"Svaki dan zaključavanja košta 190 miliona evra"

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić apelovao je danas na građane da se vakcinišu I budu disciplinovaniji, jer svaki dan zaključavanja državu košta 190 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/RADE PRELIC
Foto: Tanjug/RADE PRELIC

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, kazao da Srbija ne zna da li će kao Kina moći ove godine da ostvari privredni rast od šest odsto.

Kazao je da jedan dan zaključavanja kao mera borbe protiv širenja pandemije, košta oko 190 miliona evra, što su velike pare i zbog toga se država trudila da ne ide sa najtežim merama kako bi mogla ekonomiju da razvija.

"Niko ne pita koliki su troškovi za lekare i bolnice. Zamolio bih sve građane da pomognu i da idu na vakcinisanje, da budu malo disciplinovaniji", rekao je.

Vučić je, na konferenciji za štampu, upitan postoji li način da se narod uozbilji, imajući u vidu da ulazimo u nove mere, a sinoć je ponovo zatečena puna kafana na Novom Beogradu, naglasio da mlade može jedino da moli za više odgovornosti.

Vučić je kazao i da je već treći kriva broja obolelih zaravnjava i da se nada da će u naredna tri dana i posle krenuti da pada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu