Upozorenje onlajn šopovima: Jasno naznačiti trajanje popusta

Svi onlajn šopovi u Srbiji po Zakonu o trgovini su u obavezi da jasno naznače trajanje popusta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.03.2021.

12:21

Upozorenje onlajn šopovima: Jasno naznačiti trajanje popusta
Foto: Depositphotos, VadimVasenin

Oni moraju znati od kog do kog datuma važi određeni prodajni podsticaj, podsećaju u Sektoru udruženja privrede Privredne komore Srbije (PKS) uoči prolećnih sniženja.

"Ponuda prodajnog podsticaja sadrži vrstu podsticaja, precizno i jasno odredenje robe ili usluge na koju se odnosi, period važenja podsticaja, sa naznakom datuma početka i datuma isteka, a u slučaju rasprodaje, naznaku 'dok traju zalihe', kao i sve eventualne posebne uslove vezane za ostvarivanje prava na podsticaj, podsećaju u Sektoru udruženja", ukazuju iz Sektora udruženja privrede PKS.

"Prodajni podsticaj je ponuda robe ili usluge pod povoljnijim uslovima u odnosu na redovnu ponudu i to naročito sa sniženom cenom, posebnim uslovima prodaje, isporuke, sa obećanjem nagrade, sa pratećim poklonima u programima lojalnosti odnosno drugim pogodnostima", navodi se u Zakonu o trgovini, saopšteno je na sajtu PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: